BRUKA I SRAMOTA! Hrvatski portal navodni partizanski masakr u Gospiću ilustrovao fotografijom kostiju iz 17. VEKA
Foto: Printscreen

šTa rade ljudi?

BRUKA I SRAMOTA! Hrvatski portal navodni partizanski masakr u Gospiću ilustrovao fotografijom kostiju iz 17. VEKA

Istina je, međutim, potpuno drugačija

Objavljeno:

Uz tekst ‘o teroru četnika i partizana’ u posleratnom Gospiću portal Željke Markić objavio fotografiju na kojoj nemačke kustoskinje pripremaju kosti za izložbu o stradanju u Tridesetogodišnjem ratu.

Pod naslovom ‘19. travnja 1945. Memento uoči Bleiburga (Gospić) – tisuće Ličana mučeno i ubijeno u teroru četnika i partizana’ objavljen je još jedan revizionistički pamflet o zločinima partizana nad hrvatskim stanovništvom Gospića i Like, u kojem se tvrdi da su partizani ‘u dve godine, nakon ulaska u grad početkom 1945., na razne načine ubili hiljade nevinih Hrvata Like’, što im je, kaže autor, i bio glavni zadatak.

Ništa od toga ne bi bilo spomena vredno, da urednici tekst nisu ilustrovali fotografijom na kojoj dve ženske osobe prebiraju po ljudskim kosturima čime se čitaocima sugeriše da se radi o iskopanim kostima stradalih u partizanskom pokolju. Kao izvor fotografije naveden je FaH, što je bila skraćenica za Fotografsku agenciju Hrvatske informativne agencije (Hina).

foto: Printscreen

Istina je, međutim, potpuno drugačija. Radi se o fotografiji nemačke agencije DPA na kojoj kustosice Kristine Lesman i Dorotea Habel pripremaju ostatke kostiju pronađene u zajedničkoj grobnici iz Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648) za izložbu u Državnom muzeju u Haleu u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

Mira Marković (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Portalnovosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.