PROFESOR KOJI JE ŠAMARAO UČENIKE U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI PRETIO DA ĆE DA SE UBIJE! Sad je u URGENTNOM CENTRU
Nastavnik, Zvonko Obradović, Foto: facebook / Zvonko Obradović

užas!

PROFESOR KOJI JE ŠAMARAO UČENIKE U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI PRETIO DA ĆE DA SE UBIJE! Sad je u URGENTNOM CENTRU

Nezapamćen skandal dogodio se juče u Sedmoj beogradskoj gimnaziji!

Objavljeno: 14:15h

Profesor fizike Zvonko Obradović (57) potukao se na času sa učenicima drugog razreda, nakon svađe oko ocena! Obradović je posle rasprave najpre udario šamar učenici J. K. (17), a kada su ostali đaci skočili da brane drugaricu, nastala je opšta tuča. Profesor je završio u Urgentnom centru jer mu je pozlilo, dok je nekoliko učenika zbog povreda pregledala Hitna pomoć. On je sam odmah posle incidenta dao otkaz, a pretio je i da će se ubiti, piše Informer.

Svađa, pa šamari

Prema rečima izvora Informera iz istrage ovog neobičnog slučaja, do incidenta je došlo pošto je Obradović na kontrolnom iz fizike podelio đacima loše ocene.

- Učenici su bili nezadovoljni njegovim kriterijumom ocenjivanja, pa su ušli u raspravu. Najžešća je bila učenica J. K. (17), koja se bunila i svađala sa profesorom. Obradović joj je u jednom trenutku prišao i opalio joj šamar. Nakon toga je nastao haos u učionici. Đaci su skočili da brane drugaricu, ali je profesor potom nastavio da im deli šamare. Zatim je nastala opšta tuča, jedan đak je udario Obradovića, nakon čega je profesor napustio učionicu. To je trajalo nekoliko minuta, svi su vrištali toliko da ih je cela škola čula - kaže sagovornik i dodaje da to nije bio kraj drame:

- Obradović je otišao pravo kod direktora gimnazije i dao momentalni otkaz, a onda je zapretio da će se ubiti. Potom mu je pozlilo, pa je zbog visokog pritiska prebačen u Urgentni centar. U školu je potom došla Hitna pomoć, koja je pregledala povređene učenike.

Obradović je potom dao iskaz u tužilaštvu, protiv njega će biti podneta prijava, ali neće biti uhapšen.

- Na saslušanju se pravdao da ga je učenica vređala i provocirala, da je pominjala njegove godine i da mu je onda pukao film. Rekao je i da su ga đaci tokom tuče udarili po glavi. Na saslušanje su pozvani i učenici, učesnici incidenta, da u pratnji roditelja dođu i ispričaju svoju verziju događaja - rekao je naš izvor.

Prekršio zakon

U Ministarstvu prosvete potvrdili su za naš list da je u Sedmoj beogradskoj gimnaziji došlo do tuče na času fizike.

- U tuči su učestvovali nastavnik i učenici, za sada smo identifikovali troje. Škola je obavestila policiju, pozvala Hitnu pomoć i roditelje đaka. Hitna pomoć je pregledala decu i konstatovala da nemaju ozbiljnije povrede. Nastavnik je nakon napada obavestio direktora škole da daje otkaz. Podneo je zahtev direktoru da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga. On je prekršio Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama, kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, seksualno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa - istakli su u ministarstvu.

Oglasio se direktor: Reagovao tim za borbu protiv nasilja

Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević kaže za Informer da se nakon do sada nezapamćenog incidenta nastava u školi odvijala po planu, a da je nastavnik fizike udaljen iz škole.

- Nažalost, tačno je da je došlo do nasilja na času fizike, gde su učestvovali i nastavnik i učenici. Ono što ja znam jeste da su analizirali kontrolni koji im je nastavnik doneo i, nezadovoljni ocenama, krenuli su da negoduju. Čim smo čuli šta se dešava, ušli smo u odeljenje. Nastavnika smo izveli, decu smirili. U našoj školi je nulta tolerancija na nasilje, tako da je nastavnik odmah suspendovan, a reagovao je i Tim za borbu protiv nasilja u školi i porazgovarao sa učenicima. Situacija se smirila i nastava se odvijala uobičajeno. Nakon istrage videćemo da li će protiv nekog učenika biti pokrenut disciplinski postupak - objasnio je Markićević za Informer.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.