U POŠTI UHAPSILI BABU I UNUKA! Došli su da podignu pakete iz Nemačke, sačekala ih policija
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

nesvakidašnje

U POŠTI UHAPSILI BABU I UNUKA! Došli su da podignu pakete iz Nemačke, sačekala ih policija

Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oboje hrvatski državljani

Objavljeno:

Neočekivana scena odvila se pred očima nekolicine svedoka koji su se u ponedeljak našli u prostorijama pošte u Bjelovaru gde su uhapšeni starica (75) i mladić (20) zbog pokušaja preuzimanja paketa punog droge.

Kako izveštavaju u službenom saopštenju za medije, PU bjelovarsko-bilogorska, paket je stigao iz Nemačke, a u njemu se nalazilo 1534 grama opojne droge amfetamin (speed) te 1023 komada droge ekstazi težine 510 grama.

Težina paketa iznosila je preko dva kilograma. Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oboje hrvatski državljani s područja Grada Bjelovara i da su paket naručili putem jedne internet platforme iz Njmačke i to u nameri dalje preprodaje.

Odmah po preuzimanju paketa oboje počinitelja je uhapšeno, a opojna droga oduzeta. Daljom pretragom stana pronađen je lap top i telefonl kojim su se služili kako bi naručili gore navedenu drogu.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, dok je 75-godišnjakinja puštena na slobodu.

Opštinskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena dela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Nije potvrđeno je li ovo prvi put da su ovim putem naručivali drogu, ali sumnja se da bi istu preprodavali širom države.

Osim njim, u drugom kriminalističkom istraživanju kraj prošlog meseca, obavljena je pretraga 36-godišnjeg Bjelovarčana kod kojega je pronađeno i oduzeto 701 gram marihuane, 21 gram sjemenja marihuane, 37 grama amfetamina, posude sa sumnjivom tvari koja sliči masti s umešanom marihuanom i više komada „pot brownies“, odnosna kolačića s marihuanom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.