HRVAT SLOMIO MUŠKOST, PA TRAŽIO ODŠTETU I NIJE JE DOBIO! To što vam stoji na levo nije zbog povrede...
Ilustracija, Foto: Pixabay

nesvakidašnji slučaj

HRVAT SLOMIO MUŠKOST, PA TRAŽIO ODŠTETU I NIJE JE DOBIO! To što vam stoji na levo nije zbog povrede...

Moraće on da plati njima

Objavljeno: 31.10.2018. 13:20h
  • 1

Osiguravajuća kuća "Triglav osiguranje"  neće morati isplatiti 25 hiljada evra i otprilike isto toliko kamata sinu danas pokojnog Splićanina koji je još u februaru 2009. godine, kao 46-godišnjak, podneo tužbu zbog preloma penisa.

Naime, iako je Opštinski sud u Splitu, stalna služba u Sinju, u septembru 2016. godine doneo presudu u korist tužitelja, splitski je Županijski sud nedavno tu presudu, po žalbi advokata Dina Puljića koji je zastupao osiguravajuću kuću, preinačio i odbio tužbu.

Ne samo da mladić neće dobiti odštetu, nego će naslednik tužitelja, odnosno sin oca koji je, nažalost, preminuo tokom vođenja postupka, morati da plati "Triglav osiguranju" oko 30 hiljada kuna parničnog i žalbenog troška.

"Jutarnji" je pisao kako je u februaru2009. godine tada 46-godišnji otac podneo je tužbu protiv osiguravajuće kuće navodeći da je u martu 2006. godine tokom polnog odnosa doživeo prelom penisa u erektciji.

Zbog toga mu je penis nakon zarastanja preloma, tokom erekcije, stajao na levu stranu, a to mu je onemogućavalo normalne polne odnose.

 

Splićanin je imao s Triglav osiguranjem zaključenu polisu životnog osiguranja s dopunskim osiguranjem od nezgode. Polica je bila sklopljena 2005. godine i vredi do 2025. godine, a Splićanin je bio osiguran na nešto više od 8000 evra za slučaj doživljenja i na 50 hiljada evra dopunskog osiguranja za slučaj trajnog invaliditeta.

U tužbi se Splićanin pozivao na to da mu pripada naknada od 50 posto, koliko je propisano po tablici "Triglava" za određivanje trajnog invaliditeta kao posledice nesretnog slučaja. Osiguranje je smatralo da nije ni došlo do nesrećnog slučaja, nego se radi o bolesti koja nije osnova za priznavanje invaliditeta po tablicama osiguranja tuženika. Tvrdili su i da se njihov osiguranik nije pravovremeno lečio, što je uticalo na nastanak invaliditeta, piše Slobodna Dalmacija.

- Ovaj sud mišljenja je da se u ovom slučaju ne radi o povredi, tj. nesrećnom slučaju, već je porni invaliditet posledica njegovog nelečenja - zaključio je Županijski sud u Splitu usvojivši žalbu advokata Puljića.

- Tužitelj (otac) nije postupio sukladno ugovorenim opštim uslovima s obzirom na to da nije preduzeo sve što je potrebno za ozdravljenje, odnosno nije se odmah ili pravovremeno javio lekaru, što potvrđuje veštak Milostić, a niti je prijavio nesrećni slučaj tuženiku. Jasno je da se nije odmah po traumi javio leakru jer bi u protivnom posledice bile sanirane, a nije dokazao ni objektivnu nemogućnost pravovremenog javljanja lekaru- naveo je u prihvaćenoj žalbi advokat Puljić.

Citirao je i vjštaka spec. urologa mr. sc. dr. Kazimira Milostića, koji je kazao da bi ishod lečenja bio "sigurno drukčiji da se javio odmah po traumi, mi bismo odmah išli u operacijsku salu, bio bi operisan unutar nekoliko sati od nastanka traume i posledice bi bile minimalne".

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Jutranji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media