TRAŽILA JE SINA PO GRADU JER JOJ SE NIJE JAVLJAO: Ono što je zatekla u KAFIĆIMA ostavilo ju je BEZ TEKSTA!
U kafiću je zatekla pijane maloletnike (ilustracija), Foto: Pixabay

ISPOVEST JEDNE MAJKE

TRAŽILA JE SINA PO GRADU JER JOJ SE NIJE JAVLJAO: Ono što je zatekla u KAFIĆIMA ostavilo ju je BEZ TEKSTA!

Tinejdžeri danas baš preteruju

Objavljeno: 19.10.2018. 11:36h
  • 1

Na portalu Bjelovar.live majka 16-godišnjeg Bjelovarčanina podelila je svoje iskustvo , nakon što je ovih dana čitala vesti o zapljenama velikih količina marihuane.

Naime, gospođa je odlučila da se javiti redakciji spomenutog portala kako bi s javnošću podelila svoje iskustvo dok je tražila sina po gradu i kako je kazala, 'probudila' odgovorne da pod hitno nešto učine.

- U subotu oko ponoći tražila sam sina koji je s društvom bio negde u gradu. Kako se nije javljao na telefon, krenula sam u potragu po gradskim kafićima za koje znam da posećuje. Ispred jednog od lokala u koji sam planirala ući stajale su neke devojke i glasno komentirale kako se unutra puši marihuana. Kada sam ušla u kafić, pozlilo mi je. Od količine dima koja je dominirala prostorom jedva da sam mogla disati. To nisu bile cigarete, a ni duvan. To je sigurno bila ”trava” - napisala je.

 

Bjelovarki kafić u koji je ušla, nastavila je svoju priču, bio je krcat maloletnicima koji su uživali u alkoholu.

- Unutra su bila deca starosti od 16-17 godina, a možda je bilo i mlađih. Sedeli su po separeima, a ispred njih su bila alkoholna pića. Dim se mogao rezati nožem. Mislila sam da sanjam. Kako nisam pronašla sina, izašla sam van iz lokala. Još uvek pod utiskom od viđenog, uzela sam telefon ruke i zvala sina sve dok se nije javio. Rekao mi je da nije čuo zvonjavu od glasne mzike, a nalazio se u jednom drugom kafiću ispred kojeg sam ga pokupila. Upitala sam ga zna li što se događa po gradu i je li išta video ili čuo o marihuani. Rekao je da nije i da je protivnik toga. Nekako sumnjam da bi mi rekao i da nešto zna. Verovatno se boji kako bih reagovala. Znaju li nadležni uopće što se događa subotom po lokalima ili na to namerno zatvaraju oči. Verujte, strahujem za sina, ali i za ostalu mladež. To što sam vidjela nije normalno, a posebno ne u tako mladim godinama. Policija bi se morala pozabaviti takvim problemima. Ne mogu verovati da se alkohol toči maloletnim osobama i marihuana puši usred lokala - u neverici je ispričala majka bjelovarskog tinejdžera koja je želela ostati anonimna (podaci poznati redakciji Bjelovar.live).

Dodaje i kako je sina u nekoliko navrata zatekla pod vidnim uticajem alkohola što ju je neprijatno iznenadilo.

- Jedno tri puta sam sina zatekla pijanog. Jako sam bila ljuta na njega, ali smo seli i razgovarali. Trudila sam mu se objasniti da to što radi nije dobro za njega. Ljuta sam i na ugostitelje koji ne bi smeli točiti alkoholna pića maloletnim osobama. Ali očito im je bitan novac, a ne posledice. Zaista, zašto se ti lokali stvarno malo više ne kontrolišu Policija bi sve videla. Od alkohola do trave, a ko zna šta bi se još sve zaplenilo - pita se zabrinuta majka tinejdžera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media