KOLINDU NAPALI STRŠLJENOVI! Obilazila granicu sa BiH, pa preživela pakao!
Foto: Beta

neprijatno

KOLINDU NAPALI STRŠLJENOVI! Obilazila granicu sa BiH, pa preživela pakao!

Sama se uverila u jednu od mnogobrojnih opasnosti koje vrebaju policiju u obavljanju svog posla

Objavljeno: 06.09.2018. 10:50h
  • 1

Tokom obilaska granice u mestu Buhača kod Cetingrada, hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović napao je roj stršljenova!

Grabar-Kitarović je izjavila da se uverila u visoku profesionalnost i dobru opremljenost hrvatske policije. Iznela je utisak da se međunarodna granica sa BiH veoma dobro čuva i izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje hrvatske i bosanskohercegovačke policije jer se brzo i dobro reaguje prilikom međusobnih sukoba migranata ili pokušaja ilegalnih prelazaka granice.

- Uverila sam se u profesionalnost policije, u dobru opremljenost zahvaljujući i Evropskoj uniji. Tu su razne letilice i termovizijske kamere i dobro se pokriva cela zelena granica - ocenila je Grabar-Kitarović koja je i sama deo granice pregledala termovizijskom kamerom, koja omogućava da se i u mraku jasno vidi kretanje ljudi.

Kako prenosi hrvatski portal Index, predsedniku je u jednom trenutku napao roj stršljenova pa se tako i sama uverila u jednu od mnogobrojnih opasnosti koje vrebaju policiju u obavljanju svog posla.

Hrvatska sa BiH ima granicu dugu nešto malo više od 1.000 km, a Kitrović kaže da je uverena da će se problem migracija i ilegalnih pokušaja prelaska granice nastaviti.

Ocenila je da je postupanje hrvatske policije na granici u potpunosti u skladu sa EU legislativi, kako pri čuvanju granice tako i u postupanju s migrantima koji pokušavaju ilegalno iz BiH da uđu u Hrvatsku.

Kao razlog za obilazak terena navela je brojne pritužbe hrvatskih građana uz zelenu granicu, zabrinutih zbog povećanog broja ilegalnih migracija i strahuju za svoju sigurnost.

Istakla je i da je dobila molbu da pomogne Velikoj Kladuši u sprečavanju osnivanja velikog migrantskog centrau tom gradu BiH do Evropske komisije.

Rekla je da oni smatraju da dobro da na jednom mestu bude koncentrisan velik broj migranata i traže da se u BiH na većem području izgradi više manjih centara, upravo zbog opasnosti od porasta kriminala i napada na ljude i imovinu.

- Ovo je spoljna granica Evropske unije i Šengensk granica i mi dobrom kvalitetom nadzora granica pokazujemo spremnost na proširenje Šengena na Hrvatsku - rekla je Grabar-Kitarović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media