HAVARIJA U HRVATSKOJ: Tone teretni brod pun toksičnih materija
Foto: EPA

DRAMA

HAVARIJA U HRVATSKOJ: Tone teretni brod pun toksičnih materija

Uprava bezbednosti plovidbe Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture pokrenula je sve protokole u cilju sprečavanja i saniranja

Objavljeno:

U arhipelagu hrvatskog ostrva Jabuka rano jutros dogodila se havarija na turskom teretnom brodu "Haksa" usled prodora mora u mašinske prostorije, objavilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske.

Hina prenosi da je saopšteno da je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji hrvatske i italijanske centrale za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, tokom koje je posada evakuisana i niko nije povređen.

Navodi se da na poziciji havarije trenutno nije uočeno zagađenje mora, ali da je s obzirom da turski brod prevozi 3.000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim skladištima ima oko 70 tona pogonskog goriva i maziva, nadležna Uprava bezbednosti plovidbe Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture pokrenula je sve protokole u cilju sprečavanja i saniranja.

Bonus video

ZNATE KAKO JE ARMSTRONG ŠETAO PO MESECU, ALI OVO JE 10x ZANIMLJIVIJE! Nasini astronauti se bore sa gravitacijom i NEPRESTANO GUBE!

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.