PAPA FRANJA ŠOKIRAO IZJAVOM: Danas radimo isto što i nacisti
Foto: Fonet

UPOREDIO ABORTUS S NACIZMOM

PAPA FRANJA ŠOKIRAO IZJAVOM: Danas radimo isto što i nacisti

Govoreći o porodici, papa je primetio da se "danas govori o raznim vrstama porodica

Objavljeno:

Papa Franja je uporedio u subotu abortus koji se čini u slučaju telesnog nedostatka ploda s eugenikom "u belim rukavicama" kakvu su praktikovali "nacisti", osudivši postupak kojim se "uklanjaju nedužni kako bi se moglo mirno živeti".

- Hteo sam reći da je postala moda, ili barem običaj, da se u prvim mesecima trudnoće rade pretrage kako bi se videlo je li dete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je rešiti ga se - rekao je papa primajući u Vatikanu predstavnike udruženja porodica.

- U prošlom veku svi su bili zgroženi onim što su radili nacisti pazeći na čistoću rase. Danas činimo istu stvar u belim rukavicama - rekao je papa.

Papa Franja se zapitao: "Zašto više ne vidimo na ulici osobe patuljastog rasta? Zato što protokol mnogih lekara kaže: Rodiće se s anomalijom, rešićemo ga se".

Govoreći o porodici, papa je primetio da se "danas govori o raznim vrstama porodica. Da, istina je: "Postoji samo jedna reč za porodicu, kažemo i porodica zvezda, životinjska porodica".

- Ali, porodica, na sliku Božju, muško i žensko, samo je jedna jedina - dodao je on.

Kako je rekao, porodica je lepa pustolovina i danas vidimo, kažem to teška srca, da se neretko o zasnivanju porodice, o braku, razmišlja kao da je reč o lutriji. Ako ide, ide, ako ne, brišemo sve i idemo ispočetka - požalio je papa.

Bonus video

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs/ Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.