Megan Markl posetila je BALKAN i DO DETALJA opisala šta je tamo doživela (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Instagram/ The Tig

AVANTURA U HRVATSKOJ

Megan Markl posetila je BALKAN i DO DETALJA opisala šta je tamo doživela (FOTO) (VIDEO)

Dane je provodila na vinskoj turneji, sunčajući se na poznatim plažama, večerajući u restoranima i partijajući u klubovima

Objavljeno:

Kad je Megan Markl obrisala svoj blog The Tig, Hrvati su imali razloga za tugovanje, iako to tada nisu znali. S obzirom na milion detalja iz života novopečene vojvotkinje, koji su procureli u javnost, medijski izveštaji o njenom boravku u Hrvatskoj bili bi ogromna promocija za ovu zemlju. No, kako je obrisala blog, niko se njime nije previše bavio.

Ipak, Megan je zaista bila u Hrvatskoj, a o tome je pisala u postu koji je na blogu objavila 11. jula 2014. godine.

"Obilaženje otoka, plutajuće lepote u Jadranskom moru smeštenom između Italije i Hrvatske, vredno je zlata. Počevši od srednjovekovnog Dubrovnika, čija arhitektura na liticama i istorija oduzimaju dah, preko Korčule i Visa do Hvara pokazaće vam šta dalmatinska obala nudi - spektakularna vina, sveže morske plodove, predivne zelene površine i slikovite stene, malo noćnog života i naravno more ispred vaših nogu", započela je Megan svoj opis odmora u Dalmaciji.

Blog Megan Markl, u kome je opisala svoj boravak u Hrvatskoj
Blog Megan Markl, u kome je opisala svoj boravak u Hrvatskoj foto: Printscreen

Potom nastavlja da opisuje svaku pojedinačnu destinaciju koju je posetila. Tako je u Dubrovniku posetila Villu Dubrovnik, koju opisuje kao luksuzni butik hotel na liticama.

"Šetnja mramornim Stradunom, upijanje snage predivnog okruženja, zidine tvrđave, lokalni kafići i restorani poređani u pešačkoj zoni Starog grada i plesna skupina Linđo, koja pleše na otvorenim pozornicama. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gde ćete moći da gledate turiste i domaćine kako skaču s litica u more", savetovala je Megan.

Preporučila je večere u nekoliko restorana sa svežim morskim plodovima, te poručila da se u hrani i te kako oseti da je Italija hrvatski sused.

Potom se prebacila na Korčulu.

Royal wedding edit❤?? Song - My Heart Will Go On

A post shared by Meghan Markle Gallery (@meghanmarklegallery) on

"Unajmite privatni taksi brod ili idite trajektom, te provedite noć na Korčuli. Prijavite se u hotel Lešić-Dimitri, biskupovu palatu iz 18. veka i prošetajte gradom punim kamenih kuća i okruženim srednjovekovnim zidinama. U centru grada u kojem se rodio Marko Polo, nalazi se gotička renesansna katedrala", opisivala je.

Preporučila je piće u Masimo Baru, koji se nalazi u kuli, te večeru u restoranu Adio Mare.

"Korčula je mala, pa je boravak na jedno veče ovde dovoljan, osim ako ne želite da čitate knjigu i provodite dane uz čašu lokalnog vina", zaključila je.

Sledeća stanica bila joj je Vis.

"Ako želite manje istraženu stazu i manje razvijen jadranski raj, idite na Vis. Zbilja mi se svidela uspavana vibracija ovog otoka, koji je ranije bio vojna zona i do 1992. nije bio otvoren za turiste. Unajmite kuću ili odsednite u velikom hotelu San Đorđo. Pripremite se na to da ćete vući prtljag po kamenim ulicama. Ništa na ovom otoku nije glamurozno, što ja obožavam. Ako ste ambiciozni ili tražite pokoru, krenite biciklom po brdovitim putevima do plaže Stončica. Iscrpljena i zadihana, bila sam oduševljena kad sam naručila hladno pivo i sardine u konobi, a potom uskočila u predivno more. Ako ste unajmili automobil, imate sreće. Ako ste došli biciklom, pokušajte da šarmirate taksistu da vam dopusti da bicikl utrpate u prtljažnik, kao što je meni uspelo i vratite se u hotel", opisala je.

Preporučila je i odlazak na Stinivu, najlepšu skrovitu uvalu, za koju kaže da je nije lako naći, no definitivno se isplati.

Svoj boravak u Hrvatskoj završila je odlaskom na Hvar, gde je tri godine ranije njen današnji suprug tulumario do zore.

"Kakva promena ritma kad stignete na Hvar, u kojem jahte okružuju luku, a okolo hodaju žene u bikinijima i visokim potpeticama. Možda je to lepota Hvara, u kojem možete sve, kao što sam i ja uradila", napisala je.

Dane je provodila na vinskoj turneji, sunčajući se na poznatim plažama, večerajući u restoranima i partijajući u klubovima, no noć nije završila dobro.

"Samo nemojte u 4 ujutru da odlučite da idete na plivanje i stanete na morskog ježa, kao neko koga poznajem. Ups", napisala je.

A ovako je izgledao boravak njenog muža na Hvaru 2011. godine:

Bonus video I POSLE EKSTREMNO AKTIVNOG DANA NA BEOGRADSKOM MORU, VELJKO BOGDANI NE DA MIRA: Pokaži majicu da vide svi ČIJEM TIMU PRIPADAŠ TI

(Espreso.co.rs/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.