"SPREMNI SMO DA ODMAH KRENEMO U BOR": Hrvatska gorska služba spašavanja nudi pomoć u potrazi za nestalom Dankom!
Nestala devojčica Danka Ilić, Foto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic, MUP Srbije

VELIKA PODRŠKA!

"SPREMNI SMO DA ODMAH KRENEMO U BOR": Hrvatska gorska služba spašavanja nudi pomoć u potrazi za nestalom Dankom!

Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu

Objavljeno:

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uputila je zvanično pismo sprskoj Gorskoj službi spasavanja i ponudili pomoć u potrazi dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora.

Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova HGSS-a iz istočne Hrvatske spremno je da odmah krene u Bor. To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade“, rekao je Rakovac za 24sata.hr i potvrdio da su spasilačke ekipe spremne da pomognu kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom devojčicom.

Danka je nestala u utorak u prigradskom naselju Bansko polje kod Bora. Stotine ljudi od juče traže Danku. Tu su volonteri, policija, psi tragači, Gorska služba spasavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere.

„Predali smo naš zahtev kolegama. Zahvalili su mu i predali ga žandarmeriji koja vodi čitavu potragu. Odluka je na njima“, kaže Rakovac.

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je juče oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, a u potragu za devojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP i po prvi put je aktiviran sistem „Pronađi me“ od kada je pokrenut u Srbiji.

Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu.

Nestala devojčica u Banjskom polju
Nestala devojčica u Banjskom polju foto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic

Devojčica Danka se nalazila u dvorištu imanja porodice Ilić u Banjskom polju sa majkom Ivanom kada je nestala juče nešto posle 13:45 časova.

Banjsko polje je prigradsko naselje u Boru, udaljeno oko 7 kilometara od grada. U naselju ima nekoliko višespratnica, a imanje porodice Ilić nalazi se na izlazu iz naselja. Prema rečima meštana, iza brega blizu kog se nalazi imanje teče potok, koji policija takođe protražuje.

Bonus video:

01:41

KRITIČNO! DOKTOR UPOZORIO NA ZDRAVSTVENO STANJE MALE DANKE: Hrana nije problem, ali bez vode može da izdrži još ovoliko

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.