EVO ZAŠTO JE SVAKI MINUT PRESUDAN U SLUČAJU NESTANKA MALE DANKE: Pedijatar otkrio šta predstavlja najveći problem!
Nestala devojčica Danka, Foto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic

SVAKA SEKUNDA SE RAČUNA

EVO ZAŠTO JE SVAKI MINUT PRESUDAN U SLUČAJU NESTANKA MALE DANKE: Pedijatar otkrio šta predstavlja najveći problem!

U potrazi su učestvovali i dronovi sa termovizijskim kamerama, pretražena je površina od oko 8 kvadratnih kilometara, ali dete nije pronađeno

Objavljeno: 22:43h

Mala Danka (2) nestala je danas popodne iz dvorišta porodične kuće i ona još nije pronađena iako za njom traga više stotina ljudi, uključujući i vatrogasce-spasioce.

U potrazi su učestvovali i dronovi sa termovizijskim kamerama, pretražena je površina od oko 8 kvadratnih kilometara, ali dete nije pronađeno.

Po prvi put se u Srbiji oglasio sistem „Pronađi me“, kada su programi svih televizija prekinuti i pročitano je obaveštenje o maloj Danki.

Nestala devojčica u Banjskom polju
Nestala devojčica u Banjskom polju foto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic

U trenutku kada je nestala na sebi je imala crne cipele, ljubičaste pantalone i maslinastozelenu jaknu. Kosa joj je vezana u rep. Danka se odaziva na svoje ime, ali još ne zna da govori.

Mrak i kiša koja je padala otežavali su posao spasiocima a u ovakvim slučajevima svaki minut je važan.

00:11

Potraga za devojčicom iz Bora

„Dete staro dve godine nema dovoljno razvijen imunitet, a hladnoća i glad na njega još brže deluju. Ukoliko nije dovoljno dobro obučeno, ukoliko noge budu mokre, to još otežava zdravstveno stanje. Problem je što i dete od dve godine ne zna kako treba da postupa u takvim situacijama, ako je žedno ne zna šta da radi, kako i gde da popije vodu. Situacija je ozbiljna i svaki trenutak je važan, jer preti opasnost i od hipotermije koja brže deluje na decu nego na odraslu. Pitanje je i da li zna da se skloni i gde, to je sve važno. Samo se nadam da će se sve dobro završiti“, rekao je pedijatar Saša Milićević.

00:43

Boranin se uključio u potragu za Dankom

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.