STRAŠNO NEVREME STIŽE U HRVATSKU, U PETAK SLEDI HAOS! Očekuju se JAKI PLJUSKOVI, evo gde će najviše PADATI!
Oluja, Foto: Dragana Udovičić

VREMENSKA PROGNOZA

STRAŠNO NEVREME STIŽE U HRVATSKU, U PETAK SLEDI HAOS! Očekuju se JAKI PLJUSKOVI, evo gde će najviše PADATI!

U centralnoj Hrvatskoj uz umeren jugozapadni vetar od jutra osetno toplije nego proteklih dana – najniža temperatura između sedam i devet stepeni

Objavljeno:

Od četvrtka će u Hrvatskoj opet duvati jugo, biće prilično vetrovito i za ovo doba godine temperature će biti iznad proseka, uz promenjivu naoblačnost i povremenu kišu, koja će biti obilnija na Jadranu i područjima uz njega. Pljuskovi će verovatno biti praćeni grmljavinom.

„U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Sremu pretežno suvo i delimično sunčano. Jutra će biti sveža, a ponegde će biti magle. Vetar umeren južni i jugozapadni. Najviša temperatura oko 23 stepena.

U centralnoj Hrvatskoj uz umeren jugozapadni vetar od jutra osetno toplije nego proteklih dana – najniža temperatura između sedam i devet stepeni. Biće sunčanih perioda i samo malo kiše, uglavnom poslepodne uz granicu sa Slovenijom i na jugu.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Na planinama i na severnom Jadranu umereno do pretežno oblačno, često s kišom, lokalno i obilnom na širem riječkom području i u delu Gorskog kotara. Na moru su moguće bure i grmljavina. Duvaće jak južni i jugozapadni vetar. Najviša temperatura vazduha uglavnom od 19 do 23 stepena.

U Dalmaciji će preko dana biti od 22 do 25 stepeni. Promenjivo, pokoji pljusak je moguć u centralnom delu i na severu. Na obali sredinom dana neće nedostajati sunčanih perioda. Na krajnjem jugu Hrvatske delimično sunčano. Južni vetar će postupno jačati, prolazna naoblačnost, ali uglavnom će ostati suvo. Najniža temperatura vazduha oko 18 stepeni, na priobalju 14, a najviša temperatura i mora i vazduha biće oko 23 stepena“, naveo je meteorolog Izidor Pelajić, a prenosi Jutarnji list.

Promenjivo toplo, uz vetar i povremenu kišu

Na kopnu narednih dana ostaje promenjivo. U petak toplo za ovo doba godine s najvišom temperaturom i za oko 10 stepeni višom od proseka. I pritom delimično toplo s jakim jugozapadnim i južnim vetrom, koji će do nedelje uglavnom biti u slabljenju. Najviše kiše pašće u Gorskom kotaru, a u subotu se očekuju jaki pljuskovi koji su mogući i u centralnoj Dalmaciji. Najviše suvih perioda biće u malo manje toplu i mirniju nedelju.

Olujni vetar stvaraće probleme u saobraćaju na Jadranu najviše u petak, a zatim će biti u slabljenju. Biće promenjivo. Kiša će mestimično biti jaka na severnom delu, u subotu će biti izraženija, ponegde će pljuskovi biti praćeni grmljavinom, a u nedelju će kiša biti slaba i sporadična, kaže Pelajić.

Bonus video:

00:49

KATAKLIZMA U LIBIJI, OLUJA DANIJEL POTOPILA GRADOVE: Srušene brane, više od 2.000 mrtvih

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.