MILANOVIĆ U CENTRU SKANDALA, OGLASIO SE POVODOM IZRAELA: Hrvatski predsednik odabrao STRANU? Ovo niko nije OČEKIVAO
Zoran Milanović, Foto: EPA-EEF/DANIEL NOVOTNY

i ovo se dešava

MILANOVIĆ U CENTRU SKANDALA, OGLASIO SE POVODOM IZRAELA: Hrvatski predsednik odabrao STRANU? Ovo niko nije OČEKIVAO

Milanović je istakao svoje lično mišljenje povodom sukoba Palestine i Izraela

Objavljeno: 16:05h

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je Izrael izgubio njegove simpatije zbog bombardovanja Gaze, posle napada Hamasa na tu zemlju u subotu.

- Pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistvo civila. To su biblijska pravila koje smo prepisali. Imam prijatelja koji je pola Hrvat i pola Srbin, čekao je 30 godina na državljanstvo u Izraelu jer nije Jevrej... - rekao je Milanović o ratu na Bliskom istoku.

Povodom postavljanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, Milanović je rekao da je to "jedan idiotski potez", preneli su hrvatski mediji.

1 / 5 Foto: EPA SERGEY DOLZHENKO

- Nema drugim zastavama mesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO-a ili EU nisu iste. Koja je zastava sledeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska. Idiotizam ima više konotacija, to ne radiš - rekao je Zoran Milanović.

Govoreći o izvlačenju hrvatskih državljana iz Izraela, Milanović je to ponovo nazvao idiotizmom, a može, kaže, biti i nesposobnost, nekompetentnost, preneli su hrvatski mediji.

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je juče da nije bilo potrebe da Hrvatska šalje avione za svoje građane u Izraelu, jer rade redovne linije, te da su to neke zemlje činile radi svoje promocije.

Bonus video:

00:21

Milanović o kandidaturi Plenkovića za generalnog sekretara NATO

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.