OGLAS KOJI JE ŠOKIRAO MNOGE U SPLITU: Vlasnik nudi gratis smeštaj, USLOV JE NEVEROVATAN!
Split, Foto: Profimedia

turizam i ugostiteljstvo

OGLAS KOJI JE ŠOKIRAO MNOGE U SPLITU: Vlasnik nudi gratis smeštaj, USLOV JE NEVEROVATAN!

Reč je o novoj zgradi izgrađenoj pre šest godina, a smeštajne jedinice imaju trpezariju, deo za sedenje, kuhinju sa odgovarajućim kućnim aparatima, terasu i/ili balkon sa pogledom na more, kupatilo sa kadom ili tuš, privatni parking

Objavljeno:

Na jednoj Fejsbuk grupi, koja mahom okuplja Splićane, pojavio se sasvim neobičan oglas. Naime, vlasnik vile u Splitu je ponudio besplatno svoju nekretninu na Jadranu tokom cele godine sa jednim uslovom. Da neko održava bazen i dvorište, piše Slobodna Dalmacija.

- Besplatan smeštaj u zamenu za održavanje bazena i dvorišta za jednu osobu ili par u objektu u predgrađu Splita. Pet meseci smeštaj u opremljenom studio apartmanu, a ostatak godine u jednom od stanova u objektu. Plaćeni svi režijski troškovi. Mogućnost i dodatne zarade tokom sezone - piše u oglasu, gde je priložen i link koji vodi na spomenuti objekat.

Reč je o novoj zgradi izgrađenoj pre šest godina, a smeštajne jedinice imaju trpezariju, deo za sedenje, kuhinju sa odgovarajućim kućnim aparatima, terasu i/ili balkon sa pogledom na more, kupatilo sa kadom ili tuš, privatni parking... Uglavnom, sve što je potrebno za udoban život, ako ne i više.

Vlasnik objekta rekao je da mu se ne sviđa medijska pažnja, pa je zatražio anonimnost, ali je odlučio da za hrvatski portal podeli pozadinu priče.

- To je zgrada namenjena samo turizmu, tu niko ne živi. Živim u Dubrovniku i želeo sam da ponudim mogućnost besplatnog smeštaja u zamenu da neko održava prostor dok mene nema. Imamo spremačice koje se brinu o ovome, ali bih voleo da neko stalno živi tamo. Nekada je bila jedna gospođa koja je, nažalost, preminula. Tada je uskočio prijatelj koji je zbog posla otišao iz Hrvatske - objašnjava vlasnik i dodaje:

- Ideja je, dakle, da se nađe neko ko bi tu živeo bez ikakvih dodatnih troškova, ništa ne bi plaćao, ni režije... Mogao bi da ostane cele godine, 12 meseci, osim onih četiri-pet meseci kada je objekat pun... Tada bih toj osobi ili paru obezbedio nameštenu garsonjeru namenjenu osoblju objekta. Zauzvrat molim tu osobu da vodi računa o objektu, odnosno da za njega odgovara, sa akcentom na održavanje bazena i bašte - kaže on.

Кandidata već ima, ali prvo mora da obavi intervjue, nakon čega će doneti odluku. Voleo bi da je to neko poznat, ali kaže i da se ne plaši da stan ustupi nepoznatoj osobi i objašnjava zašto.

- Priča je zapravo vrlo jednostavna. Кvaka je u tome što ovo ide u moju korist, odnosno poslovni interes, pa je zadovoljstvo obostrano. Dobro za osobu koja se useli, dobro za mene. Uturizmu sam 20 godina i moram da verujem ljudima. Pre nekoliko godina naišao sam na krađu u stanu i vrlo brzo smo otkrili lopova. Područje ima kamere i naravno osoba će dati svoje podatke, radi prevencije. Ali verujem da čovek koji ode da uradi nešto loše, ukrade ili, na primer, ignoriše jedini uslov koji sam postavio u oglasu, zapravo sebi čini štetu. Lako ću naći zamenu, a oni će teško naći bolje uslove - zaključio je gazda vile.

Bonus video:

01:15

Hrvatska, Lika, prevrnuo se autobus albanskih registarstih oznaka, poginula jedna osoba

(Espreso/Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.