HRVATI OTKRILI LETOVALIŠTA SA NISKIM CENAMA: Apartman za 35 EVRA, čak i ZANOSNA PREMIJERKA letuje OVDE
Albanija, Foto: EPA MALTON DIBRA

lepote evrope

HRVATI OTKRILI LETOVALIŠTA SA NISKIM CENAMA: Apartman za 35 EVRA, čak i ZANOSNA PREMIJERKA letuje OVDE

Hrvati oduševljeni državom sa navodno najlepšim peščanim plažama u Evropi

Objavljeno:

Hit destinacija ovog leta je Albanija, zaključuju hrvatski mediji.

Unutrašnjost zemlje je najlepša. To je najprirodniji deo, sa svojim zadivljujućim planinama i poljima. A more je veoma lepo, slično Grčkoj ili Italiji“, rekao je Edoardo Batiromo, turista iz Italije.

U prvih sedam meseci zemlju je posetilo više od pet miliona turista. U julu ove godine 25 odsto više nego prošle godine, piše Dnevnik.hr.

Albanija
Albanijafoto: Printscreen/Youtube/Creative Travel Guide

„Čuli smo mnogo stvari o Albaniji, dobrim plažama i takođe, bez ikakve sumnje, o niskim cenama. I tako smo ove godine odlučili da organizujemo putovanje sa prijateljima i dođemo ovde“, rekla je Danijela Čudini, turistkinja iz Italije.

Netaknute peščane plaže, živopisni pejzaži i niže cene privlače turiste.

„Albanija je u Evropi, ali je veoma netipična za evropske turiste. To je kultura koja je jaka i ima prelepe pejzaže, a takođe i kultura koju ljudi ne poznaju, pa žele da je otkriju“, objasnio je turistički vodič Kventin Bilon.

Otkrili su to Italijani, kojih je ove godine 50 odsto više nego prošle. Najčešće stižu jeftinim letovima i trajektom jer su najbliže tačke dve zemlje udaljene samo 80 kilometara.

Njihova premijerka Đorđa Meloni takođe je odabrala Albaniju za letovanje ove godine.

Turizam je prošle godine činio 20 odsto albanskog BDP-a. Ovaj broj će se ove godine povećati, pa se u Albaniji nadaju da će ona postati nova mediteranska meka.

Hrvati o Albaniji

Hrvati koji su bili u Albaniji puni su pozitivnih utisaka. Katarina Horvat je čak bila dva puta.

Prvi put sam otišao iz čiste radoznalosti, da bolje upoznam istoriju i kulturu, što ne treba propustiti ako idete u Albaniju, posebno da posetite Tiranu i neke istorijske i kulturne znamenitosti“, rekla je Horvat.

Ona je dodala da je prvi put bila u toj zemlji pre dve godine i da danas vidi razliku u kvalitetu usluge i količini sadržaja za turiste.

„Pre dve godine bilo je mnogo manje restorana, posebno ulične hrane, a ove godine sam primetio mnogo više ovakvih usluga, a vidim i razliku u pristupu turistima. Pre dve godine je bilo relativno teško komunicirati na engleskom, ali sada je bilo sasvim normalno“, objašnjava Horvat.

Što se tiče cena, one su mnogo pristupačnije što se tiče smeštaja i hrane. Za otprilike 35 evra možete naći izuzetno dobar apartman koji je udaljen 200 ili 300 metara od plaže. Takođe, za oko 80 do 100 evra možete naći i noćenje u hotelu „all inclusive“, istakla je ona.

Navela je takođe i da je Albanija još uvek neotkriveno turističko bogatstvo, iako se o tome pisalo poslednjih godina, prenosi Dnevnik.hr.

Bonus video:

00:37

DOSTA STRANACA JE OTIŠLO IZ BEOGRADA, STANOVI SU OSTALI PRAZNI Tasić analizira: Cene padaju, ali još nisu došle na normalan nivo

(Espreso/ Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.