"PUCAO JE PO DECI": Potresne izjave muškaraca koji su preživeli KRVAV PIR u Sisku, ostavljen je "DUBOK TRAG"
Pucnjava u Sisku, Foto: Printscreen YouTube/ Večernji list

izjave ranjenih

"PUCAO JE PO DECI": Potresne izjave muškaraca koji su preživeli KRVAV PIR u Sisku, ostavljen je "DUBOK TRAG"

Povrede koje je ranjeni u Sisku zadobio u pucnjavi bile su teške i kaže da su ga jedva izvukli

Objavljeno:

Dvojica muškaraca koji su ranjeni u nedavnoj pucnjavi kod Siska progovorili su za N1 o iskustvu oporavka nakon događaja koji je ostavio dubok trag u zajednici.

“Ja čoveka ne poznajem, nekoliko puta sam ga video, nije se družio ni s kim iz naše ulice. Kuću smo kupili pre sedam meseci… Nismo imali kontakt”, govori o napadaču Nedo Šehić, koji je pre 10-ak dana izašao iz bolnice.

Povrede koje je zadobio u pucnjavi bile su teške i kaže da su ga jedva izvukli. Lekarima i osoblju sisačke bolnice zahvalan je na svemu što su učinili, a prema njemu i ostalim povređenima su se, kaže, ponašali kao da su njihova deca, a ne pacijenti.

U trenutku napada bio je u kući sa suprugom i dvoje male dece, prenosi N1 Hrvatska.

Policija u Sisku
Policija u Siskufoto: Printscreen Facebook/Sisak-info

“Izašao sam napolje, bilo je tamo još dvoje dece, od sestre moje žene i gospođe koja je poginula. Pucao je po toj deci, uzeo sam ih i uneo u kuću, sakrio sam ih u tuš kabinu sa suprugom”, govori.

Miljenko Komosar takođe je jedan od onih koji su u pucnjavi zaradili teške povrede. Odstranjen mu je deo debelog creva, povređene su mu ruke.

“Oporavak ide polako, nadajmo se da će to sve u dogledno vreme biti bolje. Uspeli smo preživeti…”, govori Komosar.

Supruga i on su, priča, pokušali da onesposobe napadača.

Podsećamo, Neđadu Fetiću, 58-godišnjem ubici iz Siska, određen je jednomesečni istražni zatvor, pošto je 1. jula ubio 45-godišnju ženu, ranio nekoliko osoba i palio kuće i automobile u svom naselju.

Odluka o istražnom zatvoru je potvrđena zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog mogućnosti uticaja na svedoke. I dalje nije poznat motiv napada.

On je u ulici Capraške Poljane u Sisku oko 20.10 sati naoružan vatrenim oružjem došao u kuću kod komšija i na njih otvorio paljbu. Jednu 45-godišnjakinju je ubio, više ih je ranjeno, zapalio je dve kuće i svoju, a onda je pobegao. Ubrzo je uhapšen i odveden u policiju gde će se sprovesti istraživanje.

“Tu sam i ranjen. Ona je prva javila policiji, zvala je hitnu pomoć, održavala me na životu… Bio sam sve vreme priseban. Uspeli su supruga i medicinsko osoblje da me održe u životu”, kaže.

Bonus video:

05:17

PAD KAVAČKOG KLANA I PUCNJAVA NA STUPARA U KOTORU SU POVEZANI? Radenković: Dovoljno je da vidimo gde su hapšenja i SVE JE JASNO

(Espreso/ N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.