I HRVATI POZIVAJU NA PREDAJU ORUŽJA: Oglasio se župan nakon PUCNJAVE u Sisku
Sisak, Foto: Printscreen YouTube/ Večernji list

APELUJU

I HRVATI POZIVAJU NA PREDAJU ORUŽJA: Oglasio se župan nakon PUCNJAVE u Sisku

Celjak je napisao na Fejsbuku da je držanje oružja u kući korak do tragedije ili nasilnog oduzimanja života. Celjak je istakao da je tragedija koja se dogodila sinoć potresla ne samo Sisak i županiju, već celu Hrvatsku. On je rekao da ne postoje reči utehe i uputio saučešće članovima porodice ubijene žene, objavio je Index

Objavljeno:

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak pozvao je danas sugrađane da predaju oružje koje drže po kućama nakon pucnjave u Sisku u Hrvatskoj u kojoj je jedna žena poginula, a osam osoba povređeno, od kojih četiri teže.

Celjak je napisao na Fejsbuku da je držanje oružja u kući korak do tragedije ili nasilnog oduzimanja života. Celjak je istakao da je tragedija koja se dogodila sinoć potresla ne samo Sisak i županiju, već celu Hrvatsku. On je rekao da ne postoje reči utehe i uputio saučešće članovima porodice ubijene žene, objavio je Index.

Uviđaj na nekoliko lokacija u vezi sa pucnjavom

Županijsko državno tužilaštvo u Sisku, u Hrvatskoj, zajedno s policijom sprovodi uviđaj na više lokacija u vezi sa pucnjavom iz vatrenog oružja u tom gradu u kojoj je ubijena jedna žena, a osam osoba povređeno, od kojih četiri teško.

Tužilaštvo je navelo da će po završetku uviđaja i ispitivanju osumnjičenog objaviti saopštenje o sprovedenim radnjama i daljim odlukama.

Sisak
foto: Printscreen Facebook/Sisak-info

Od četiri teško povređene osobe, koje su nakon sinoćnje pucnjave dovezene u sisačku Opštu bolnicu‚ dve su i dalje životno ugrožene, dok je stanje druge dve povređene osobe nešto bolje, saopšteno je iz bolnice.

Iz bolnice je rečeno da su dve osobe zbog teških povreda stomaka operisane tokom noći i da se nalaze na respiratorima i da je jedna od njih budna i svesna, ali da su obe i dalje životno ugrožene, prenela je Hina.

Lakše povređeni pacijenti pušteni su kućama nakon što im je u bolnici pružena pomoć.

Pucnjava u sisačkoj Ulici Capraške poljane dogodila se u subotu oko 20:10 sati, i protom je poginula 45-godišnja žena, a ukupno je povređeno osam osoba, među kojima i jedan vatrogasac i jedno dete.

Brzom intervencijom policije tokom noći pronađen je i uhapšen 58-godišnji napadač, rečeno je na vanrednoj konferenciji za novinare sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Napadač je zapalio i dva stambena objekta koji su potpuno izgoreli, kao i jedan automobil, a treći stambeni objekat i drugi automobil su delimično izgore

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.