UHAPŠEN VOZAČ AUTO-ŠKOLE KOJI JE POKOSIO DVE DEVOJČICE U ZAGREBU: Zadobile teške povrede
Policija u Hrvatskoj, Foto: Nebojša Mandić

nesreća

UHAPŠEN VOZAČ AUTO-ŠKOLE KOJI JE POKOSIO DVE DEVOJČICE U ZAGREBU: Zadobile teške povrede

Obe devojčice dobile su potres mozga

Objavljeno: 21:11h

Vozač automobila auto-škole koji je juče u Zagrebu na pešačkom prelazu udario dve tinejdžerke je uhapšen. U pitanju je instruktor autoškole.

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će nakon završetka istrage, u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku uhapšenog 39-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju, dok će krivičnu prijavu podneti nadležnom državnom tužilaštvu - rekli sau danas iz zagrebačke poslicije, prenosi Index.hr.

Policija je objavila i detalje nesreće. Kako je navedeno juče oko 19.55 sati muškarac (39) koji je upravljao automobilom "folksvagen golf" zagrebačkih registracija kretao se Ulicom Antuna Šoljana u smeru ka istoku. Došao je do obeleženog pešačkog prelaza, a brzinu kretanja automobila nije prilagodio tako da ne ugrožava pešake i da vozilo može da zaustavi kako bi propustio pešake koji su već stupili na pešački prelaz.

Tada je naleteo na dve devojčice koje su prelazile ulicu na pešačkom prelazu.

Devojčicama je pružena lekarska pomoć u Klinici za dečje bolesti, gde je utvrđeno da su teško povređene, saopštila je policija.

Obe imaju potres mozga

Jedna devojčica je zadobila prelom kostiju potkolenice i biće joj potrebna operacija. Osim toga ima i brojne rane, oguljotine i nagnječenja, pretežno ekstremiteta, kao i potres mozga. Druga devojčica ima slomljene kosti gležnja i stopala, brojne rane, nagnječenja i oguljotine ekstremiteta i glave i takođe potres mozga, saznaje RTL.

Obema je urađeno CT snimanje, kao i RTG, ultrazvučna, laboratorijska i klinička obrada i one su stabilno i pri svesti. Rane i prelomi primarno su im sanirani, a zadržane su na bolničkom lečenju.

Bonus video:

00:16

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U TOPONICI: U sudaru dva automobila ima POGINULIH

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.