NEMICA PROŠLA KO BOSA PO TRNJU ZBOG LETOVANJA NA JADRANU: Hrvat je NASAMARIO za DEBELE pare, mogla je samo da PLAČE
Karlobag, Hrvatska, Foto: Vikipedija/ Karlobag

prevareni stranci

NEMICA PROŠLA KO BOSA PO TRNJU ZBOG LETOVANJA NA JADRANU: Hrvat je NASAMARIO za DEBELE pare, mogla je samo da PLAČE

Nemica koja je rezervisala apartman u Cesarici prevarena je za krupne pare

Objavljeno:

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta, kao ida pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika.

Slučaj iz Karlobaga u Hrvatskoj govori da treba biti na oprezu kod iznajmljivanja apartmana i uplaćivanja rezervacija. Naime, tamošnja policija primila je prijavu 47-godišnje nemačke državljanke da je prevarena pri rezervaciji apartmana za letovanje.

Ona je u maju 2023. godine na jednoj internet stranici pronašla apartman u Cesarici, te je uplatila 1.635 evra za rezervaciju smeštaja. Kada je 23. jula došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije, shvatila je da je prevarena jer je neko lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a više joj se niko ne javlja na telefonske brojeve koji su navedeni na predmetnoj internet stranici.

Kako piše portal "Večernji list", policija je upozorila građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta, te da pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika. Takođe je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smeštaj stvarna i osoba koja je za njega odgovorna.

Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi lični podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internet stranicu putem koje se oglašava.

"Ukoliko su u mogućnosti, savetujemo građane da pre uplate novca obave i detaljnije provere putem nadležnih institucija kako bi se uverili da se određena nekretnina doista iznajmljuje, te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlašćena. U slučaju da su oštećeni kaznenim delom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog dela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

01:15

Hrvatska, Lika, prevrnuo se autobus albanskih registarstih oznaka, poginula jedna osoba

(Espreso/ Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.