OTIŠLA U SPLIT DA ZARADI, PA UBRZO SHVATILA DA JE NASAMARENA: Samo da vidite u kakvim je USLOVIMA ŽIVELA... (VIDEO)
Zrinka, Foto: Printscreen/TikTok/ zzpinkaaa

prevara!

OTIŠLA U SPLIT DA ZARADI, PA UBRZO SHVATILA DA JE NASAMARENA: Samo da vidite u kakvim je USLOVIMA ŽIVELA... (VIDEO)

Na svom TikTok profilu, devojka po imenu Zrinka objavila je videe u kojima je objasnila kako su ona i njena koleginica ostale bez posla na samom početku leta

Objavljeno:

Oni koji se odluče na sezonske poslove u letnjem periodu, znaju da njihova odluka može biti mač sa dve oštrice. Iako za kratak period mogu zaraditi veliki novac, dešava se da, sa druge strane radnika stoji i ne tako pošten ugostitelj. Na jednog takvog naletela je i devojka koja je otišla da radi kao konobarica u jednom spiltskom restoranu

Na svom TikTok profilu, devojka po imenu Zrinka objavila je videe u kojima je objasnila kako su ona i njena koleginica ostale bez posla na samom početku leta. U njima je objasnila sve ono što je sa ugostiteljem dogovoreno unapred, ali i sve ono što je dobila kada je u Split i otišla.

"Prevara splitskog ugostitelja - težak konobarski život" napisala je Zrinka na početku svog videa.

U videu je opisala kako su njena koleginica i ona prevarene i nasamarene na početku sezone, te da su i pre početka svog posla ostale bez njega.

"Moja koleginica i ja smo i pre početka sezone ostale bez posla, a ugostitelj nam je čak ostao dužan para", rekla je ona.

Kako je navela u svom videu, ključne stavke dogovora, bile su da imaju smeštaj, hranu i prevoz do posla. Plata je trebala biti minimum 1.000 evra, a za rad u restoranu kada se održava venčanje, dobijaju dodatnih 150 evra. Radno vreme je bilo osam sati i slobodan dan je mogla da ima jednom u toku nedelje.

Međutim, kako je navela, nakon dva duža razgovora, ugostitelj je lagao o svim ključnim stvarima, koje su ih i naterale da ovakvu ponudu i prihvate.

"Priznajem mu jedino da savršeno laže", napisala je Zrinka u svom videu.

Ključne stavke dogovora nisu bile ispunjene

Međutim, kada je otišla, njena koleginica i ona bile su šokirane. Najpre ih je smeštaj iznervirao.

Preko slika koje je postavila u videu, može se videti da je smeštaj i više nego jeziv. Uprljani kreveti, prljavi prozori puni buba, sa paučinom i paucima na plafonu.

Dodatni šok doživela je kada je otvorila frižider - bilo je to mesto koje definitivno nikada nije očišćeno, što se može videti i na osnovu hrane koju su verovatno prethodnici ostavili.

@zzpinkaaa Želim samo svakom poručiti da niste primorani boraviti u nehumanim uvjetima! Pokupite svoje stvari i la pa pa. ima posla, samo treba biti ustrajan i hrabar! Jedino na taj način možemo prekinuti ovu bolesnu tradiciju sprdanja i smještaja radnika u smrdljive, zmazane i neadekvatne prostore! #sezona2023 #konobarskizivot #konobarskiproblemi ♬ Fuck You - Yo Gotti

Dalje u videu, navela je laži koje se tiču prevoza. Iako im je rekao da je sve plaćeno nije bilo. Na prevoz bi za 4 meseca morala da ostane bez 640 evra, i to svojih.

Što se tiče dnevnice za rad kada su venčanja, iako je obećao da će biti 150 evra preko plate, kako je devojka izračunala, zapravo bi na kraju bila u gubitku od 500 evra.

Nakon svega, Zrinka je navela da su ga koleginica i ona zvale kako bi se poslednji put čuli i od njega uzele novac koji su potrošile na putne troškove i sam dan. Međutim, nije se javljao.

"Novac će vam biti isplaćen, a te dečije pozive i pretnje ću zanemariti", bila je ipak jedina poruka koju je ugostitelj poslao devojkama.

Kako je devojka navela, ovde neće i ne želi da stane, već će u budućnosti otkriti još detalja, barem da drugi ne prođu onako kako su ona i njena koleginica prošle ove godine - kada su zbog laži jedne osobe ostale bez posla.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.