UTOPIO SE DEČAK (4) NA DRAVI: Majka sve gledala!
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

UTOPIO SE DEČAK (4) NA DRAVI: Majka sve gledala!

Policija će sprovesti istragu kako bi utvrdila sve okolnosti događaja

Objavljeno: 20:12h

Četvorogodišnje dete utopilo se danas oko 14 sati u reci Dravi u Osijeku. Dete je tokom igre upalo u prostor između dve daske i nestalo. Majka je videla kako je reka još dva puta izbacila telo na površinu, pre nego što je nestalo.

Vuk Ognjenović, koji živi nedaleko od mesta nesreće, ispričao je za "Glas Slavonije" kako je čistio svoju terasu kad je shvatio da se nešto dogodilo.

- Čistio sam terasu i čuo kako je neko vrisnuo nekoliko puta, čuo sam urlik za urlikom i prva mi je pomisao bila da nekoga siluju na drugoj obali. Urlici su bili jako glasni, gotovo neljudski, i nisu prestajali. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata - kazao je Ognjenović.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

Potraga trajala sat vremena

- Od šoka je nešto pričala i nisam mogao da je razumem. Pretpostavio sam da je dete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: 'Tu, tu, tu!', a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: 'Ne, ne, ne! Tu sam ga sada videla! - dodao je.

- Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i razmicao ih i nogama pipao između čamaca. Posle sam još jedanput ušao u vodu i pokušao da ga nađem. Mislio sam da sam tražio malenoga desetak minuta, ali rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata - rekao je Ognjenović.

Majka deteta odvezena u KBC Osijek

Tvrdi kako se u jednom trenutku i sam zapetljao ispod pontona pa je morao da odustane od potrage. Na mesto događaja su stigli i policijski ronioci koji su narednih sati pretraživali okolno područje. Oko 16:45 sati su nedaleko od mesta nestanka pronašli telo.

Dok su pripadnici tragali za detetom, HGSS-ovci su iz čamca upozoravali sve one koji se plovilima kreću rekom da se odmaknu što dalje od desne obale reke kako bi olakšali potragu. Policija će sprovesti istragu kako bi utvrdila sve okolnosti događaja. Majka deteta je vozilom Hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.