BEZOBRAZLUK NEMA GRANICE? Hrvatsko odmaralište ZAHTEVA pola vaše PLATE za JEDAN pristojan dan, CENE do 200% VEĆE!
Hvar, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ STRINGER

nema kraja

BEZOBRAZLUK NEMA GRANICE? Hrvatsko odmaralište ZAHTEVA pola vaše PLATE za JEDAN pristojan dan, CENE do 200% VEĆE!

Cene na hrvatskom ostrvu naprosto nisu za "obične" ljude

Objavljeno:

Portal Slobodna Dalmacija gotovo svakodnevno dobija informacije o tome koliko skočile cene na hrvatskom primorju. Iz tog razloga, redakcija ovog portala odlučila je da iz prve ruke proveri kako se kreću cene na možda i najpopularnijem ostrvu Hvaru. Zaključak je jasan - cene hrane i pića su na primorju odletele u nebo, posebno u ugostiteljskim objektima.

Kako su ocenili, dan u Dubrovniku ne može da se preživi sa 100 evra, dok su turisti ocenili da je Hvar verovatno najskuplji na svetu.

Elitna promocija – bez cena

Na internet stranicama može se videti puno toga o ponudi pojedinih restorana na Hvaru, naravno bez cena. Prema pisanju ovog portala, porcija pečenih lignji kreće se od 32 do 35 evra, pečena jagnjetina od 26 do 35 evra, a pica između 13 i 14 evra.

Cena litre piva kreće se između sedam do osam evra, sokovi od četiri do pet evra, a cena za dva decilitra vina od sedam do 10, pa čak i 14 evra, zavisi o kojem je vinu i sorti reč.

Hvar
Hvarfoto: Profimedia

Pogled na deo ponude iz 2021. godine govori da su se lignje na žaru nudile od 10 do nešto više od 11 evra, a sada 200 odsto više.

Kugla sladoleda na Hvaru trenutno košta od dva do tri i po evra. Komad pice, ide i do osam evra.

Ležaljke od „samo“ 20 evra

U uvali nadomak Hvara postoji kvalitetan restoran koji nema pečene lignje, ni jagnjetinu, ali se kod njih može pojesti odlična pasta sa škampima za 16 evra, hamburger za 14 evra, a u gradu se isto jelo prodaje po 19 evra.

Što se pića tiče, kokteli su u toj uvali po 11 evra, a u gradu od 13 do 24 evra, pola litre piva je pet evra, sokovi idu po četiri evra, a dva decilitra vina za tri i po evra.

Bonus video:

04:47

AKO IDETE NA MORE OVE STVARI MORATE DA ZNATE! Ružica Kralj upozorila na RETROGRADNI SATURN: Strogo pazite na ove 2 stvari

(Espreso/ Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.