NASTAVLJENO SUĐENJE FILIPU KOJI JE POSLE KRVOPROLIĆA POSTAO NAJPOŽELJNIJI NEŽENJA: Odbrana odmah iznela OVAJ ZAHTEV
Filip Zavladav, Foto: Printscreen/Youtube/RTL

SUDSKI POSTUPAK

NASTAVLJENO SUĐENJE FILIPU KOJI JE POSLE KRVOPROLIĆA POSTAO NAJPOŽELJNIJI NEŽENJA: Odbrana odmah iznela OVAJ ZAHTEV

Zavadlavu se drugi put sudi za trostruko teško ubistvo u splitskom Varošu 2020. godine nakon što je viši sud ukinuo presudu od 40 godina zatvora koju je prvobitno dobio

Objavljeno:

Na županijskom sudu u Splitu u sredu je nastavljeno suđenje Filipu Zavladlavu za trostruko ubistvo 2020. godine.

Predsednik Županijskog suda Bruno Klein odbacio je zahtev njegove advokatice za izuzeće sudije Višnje Strinić, predsednice sudskog veća.

Zavadlavova advokatica Doris Košta zatražila je izuzeće zbog otvaranja pisma koje joj je iz zatvora uputio njen klijent. Smatra da je to neprihvatljivo i da je reč o poverljivoj korespondenciji između okrivljenog i njegovog branioca, prenosi Dnevnik.hr.

Košta je za Dalmatinski portal najavila da će tražiti delegaciju suda, odnosno da se suđenje prebaci u neki drugi grad.

Suđenje je u sredu počelo ispitivanjem Milke Paradžik, porodične doktorke porodice Zavadlav.

Zavadlavu se drugi put sudi za trostruko teško ubistvo u splitskom Varošu 2020. godine nakon što je viši sud ukinuo presudu od 40 godina zatvora koju je prvobitno dobio. Sud smatra da treba da se utvrde motivi ubistva.

Državno tužilaštvo smatra da je motiv bio bezobzirna osveta prema osobama iz narkomiljea koje su terorisale Filipa i njegovog brata zavisnika, ali na kraju prvog suđenja sudsko veće nije prihvatilo tu tezu te je Zavadlav osuđen za obično, a ne teško trostruko ubistvo.

Filip Zavladav
Filip Zavladavfoto: Facebook printscreen

Podsetimo, Zavadlav je optužen da je 11. januara 2020. s ispaljenih 37 metaka iz automatske puške ubio Bobana, Torlaka i Ožića Paića koji su se u vreme ubistva nalazili na dva motora.

Samo nekoliko sati nakon krvoprolića, predao se policiji naočigled šokiranih građana. Za svako ubistvo dosuđeno mu je po 15 godina zatvora, za nedozvoljeno držanje oružja osuđen je na godinu dana, a za opšte opasnu radnju na dve godine zatvora, što je sve objedinjeno kaznom od 40 godina.

Nakon što je uhapšen, za Zavadlava su otvorene brojne grupe podrške na Fejsbuku, a u zatvor su mu počela stizati pisma podrške, posebno od strane ženske populacije.

Dobijao je na desetine pisama nedeljno u kojima su mu devojke iskazivale ljubav, nudile čak i brak, govorile da će ga čekati, nazivale ga herojem.

U jednom trenutku u ćeliji je imao toliko darova i pisama da više nije znao šta će sa njima.

Bonus video:

01:34

VLADIMIR RADOMIROVIĆ U USIJANJU DANA: Sudskog postupka za UBISTVO Ćuruvije ne bi bilo da nije političke volje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.