U HRVATSKOJ STUPILA NA SNAGU ZABRANA RADA NEDELJOM: Ali postoje izuzeci
Radnja, Foto: Printscreen/TikTok/adamsansome

OBAVEŠTENJE

U HRVATSKOJ STUPILA NA SNAGU ZABRANA RADA NEDELJOM: Ali postoje izuzeci

Kiosci će moći da rade svake nedelje od 7 do 13 sati

Objavljeno:

U Hrvatskoj je danas stupio na snagu Zakon o trgovini, prema kojem je rad prodajnim objektima dozvoljen samo 16 nedelja u godini.

Prema Zakonu, nedeljom mogu da rade prodajni objekti na železničkim i autobuskim stanicama, aerodromima, u lukama, na trajektima i benzinskim stanicama, kao i u bolnicama, hotelima, kulturnim i verskim ustanovama.

Ove godine je dozvoljeno da prodajni objekti do kraja 2023. imaju na raspolaganju svih 16 nedelja i da sami mogu da odrede koje će nedelje biti radne.

Radno vreme trgovina od ponedeljka do subote samostalno određuje trgovac, ukupno do 90 sati sedmično.

Izuzetak će biti trgovine unutar centara za posetioce odnosno interpretacijskih centara, nautičkih marina, kampova, porodičnih poljoprivrednih domaćinstava te proglašenih zaštićenih područja prirode u skladu s posebnim propisima.

Kiosci će takođe moći da rade svake nedelje od 7 do 13 sati.

Odredbe o radu nedeljom ne primenjuju se ni na otkup primarnih poljoprivrednih proizvoda, prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na pijacam na malo i prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na veliko, prigodnu prodaju na sajmovima i javnim manifestacijama, prodaju putem automata i prodaju na daljinu.

Distribucija štampe putem kioska kao posebnog oblika prodaje izvan prodavaonica može biti otvorena nedeljom i praznicima u vremenu od 7 do 13 časova.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.