NA JADRANU OSVANULE ŠOK CENE: Pogledajte koliko na popularnom ostrvu koštaju dva kroasana i čaj, JE L OVO REALNO?!
Hrvatsko primorje, Foto: Profimedia

au!

NA JADRANU OSVANULE ŠOK CENE: Pogledajte koliko na popularnom ostrvu koštaju dva kroasana i čaj, JE L OVO REALNO?!

I pored popusta od skoro 4 evra, račun za dva kroasana i čaj iznosi neverovatnih 15,68 evra

Objavljeno:

Retko ko iz Korčule ovih dana može sebi priuštiti pecivo ili tortu i kafu na svojoj omiljenoj terasi na ovom hrvatskom ostrvu.

Na društvenim mrežama se deli nalog iz jedne kultne poslastičarnice na ovom ostrvu. Iako se ne zna čiji je nalog, vidi se da je izdat 23. juna ujutru. Neidentifikovani gospodin ili gospođa dobili su popust za meštane, pa se pretpostavlja da su sa ovog ostrva, a i pored popusta od skoro 4 evra, račun za dva kroasana i čaj iznosi neverovatnih 15,68 evra, odnosno 118,14 kuna!

Hrvatska
Hrvatskafoto: Profimedia

Dubrovački vjesnik zavirio je u nedelju u pekaru koja je preuzela ovu poslastičarnicu, da vidi ponudu kroasana i tamo su našli "običan" kroasan sa kajsijama i vrhunski kakao kroasan za 1,30 evra. Kada su se prošetali do obližnje poslastičarnice, tamo su pronašli kroasane sa lešnicima, čokoladom i bademima, dakle one sa spornog računa, za neverovatnih 6 evra.

Ljubazni radnik tvrdio je da se radi o kroasanima "premijum", a skuplji su jer ih proizvodi splitska poslastičarnica. Tako Korčulani jedu splitske kroasane, a za jedan će platiti nešto više od 45 kuna.

Kroasan i kafa
Kroasan i kafafoto: Profimedia

Iako se radnici u poslastičarnici pravdaju da ovdašnji meštani imaju i popust od 20 odsto, sve uz to i nižu cenu koju su najavili, splitski kroasan ćete platiti oko 25 kuna, ako dodate još jedan i, recimo čaj i kafu, račun će vam biti oko 100 kuna. Bez popusta, turisti će dva kroasana i čaj platiti skoro 20 evra, odnosno 150 kuna! Mnogi se u Hrvatskoj pitaju, hoće li ove godine turisti "ostati gladni"?

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.