JASNA RADI U NEMAČKOJ I IMA SKORO 3.000 EVRA PLATU: Kad je došla na odmor, nije mogla da poveruje kolike su CENE
Cene u Hrvatskoj šokirale Jasnu koja živi u Frankfurtu, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Live from Greece/ Vera Isailovic

PAPRENO

JASNA RADI U NEMAČKOJ I IMA SKORO 3.000 EVRA PLATU: Kad je došla na odmor, nije mogla da poveruje kolike su CENE

Ona je ovog leta došla na odmor u Hrvatsku, a nakon "šoka" od prvog dana kada se kući vratila praznih ruku, Jasna je odlučila da sutradan poseti pijacu.

Objavljeno:

Jasna, koja od 2017. godine živi u okolini Frankfurta, posetila je svoju domovinu - Hrvatsku, a kako kaže, cene su je "šokirale".

- Strašno, ja sam se šokirala prvi dan. Taj dan nisam ništa kupila, nema domaćeg, sve je polusirovo, toga se najedem i u Nemačkoj - govori Jasna odmah na početku telefonskog razgovora za net.hr.

Ona je ovog leta došla na odmor u Hrvatsku, a nakon "šoka" od prvog dana kada se kući vratila praznih ruku, Jasna je odlučila da sutradan poseti pijacu.

- Uzela sam trešnje za 4 evra, ima ih od 6 do 9 i po evra, ali su domaće. Prve trešnje koje su došle u Nemačku, španske, bile su 9,99 evra. Drugi put su bile 5 evra, pa sam to uzela - priča Hrvatica i dodaje:

"Ovo sve mi je baš veoma skupo. U Nemačkoj je skupo, ali je i ovde. I tamo i ovde kupujem samo što mi treba i ništa drugo. Ali, cene u Nemačkoj idu nešto malo niže za neke proizvode. U Hrvatskoj su veće ili jednake, nisam ovde našla bilo šta da je jeftinije."

Na pitanje, koje su je to cene iznenadile već prvog dana odmora, Jasna kaže - banane.

- Ovde su 1,49 evra, a gore su, nakon poskupljenja 1,29 evra. Evo, sad su 1,44, a bile su 1,49 evra, to me šokiralo. Banane su gore na akciji 1,19 evra. Onda sam pogledala sve ostalo… Ananas je tu 1,99 evra, a u Nemačkoj je 1,46 evra u velikim trgovinskim lancima. Dinja je, vidim, 1,79 evra na akciji. Toliko je i u Nemačkoj, a bila je 1,99 evra. Oko pola kilograma šargarepe je u Hrvatskoj 1,69 evra, kao i u Nemačkoj, a gore su plate i penzije najmanje tri do četiri puta veće - odgovara Jasna.

Dalje je nastavila da poredi krompir koji je, kaže, i u Nemačkoj skup - 1,29 evra, kao i u Hrvatskoj; potom luk, koji je gore isto poskupeo, i košta 1,39 evra.

- Ja sam očekivala, kada dođem tu, da ću kupiti i nešto domaće, a sve je iz Španije i Portugala, polusirovo kao i u Nemačkoj. Tu je kilogram breskvi 3,99 evra, a tamo je 3,40 - 3,50 evra. Ja, pritom, i gore kupujem na akcijama, kao i ovde - dodaje Jasna koja u Nemačkoj mesečno zaradi 3.250 evra bruto, tj. 2.800 evra neto.

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.