PREMINUO BRANKO HRIBAR!
Sveća, Foto: Profimedia

TEŠKE VESTI

PREMINUO BRANKO HRIBAR!

Kao pisac i pesnik koristio je i pseudonim Adam Vučjak, a za knjigu za decu istog naslova (Adam Vučjak) 1976. godine dobio je nagradu "Grigor Vitez"

Objavljeno: 14:29h

Branko Hribar je od 1966. godine do odlaska u penziju 1992. godine bio urednik u Dramskom programu tadašnjeg Radio-Zagreba, kao i pokretač i urednik decenijama rado slušanog "Panoptikuma". Preminuo je u utorak u 93. godini.

"Njegovim uredničkim zalaganjem, autorskim doprinosom i žarom vrsnog radio operatera učinio je da suvremena radio komedija postane nezaobilazni deo zabavnog i dramskog programa", saopštila je Hrvatska radio-televizija.

Na tom poslu okupio je desetine savremenih hrvatskih autora čije su radio komedije transponovane i u druge medije, kao što su pozorište i televizija, a bio je autor niza komedija, ali i radio drama drugih žanrova, dodaje.

Kao pisac i pesnik koristio je i pseudonim Adam Vučjak, a za knjigu za decu istog naslova (Adam Vučjak) 1976. godine dobio je nagradu "Grigor Vitez".

Takođe je dobitnik Goranove plakete za dečju poeziju 1984. godine. Bio je i jedan od osnivača "Muzičkog festivala Slavonije" , kao i autor stihova popularne pesme Dan plavetan kao lan.

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.