ŽELJKU STIGLA PRESUDA ZA BRUTALNO UBISTVO: Vesnu ubio u radnji prepunoj ljudi, porodica nesrećne žene NEUTEŠNA!
Hrvatska policija, Foto: Nebojša Mandić

zločin

ŽELJKU STIGLA PRESUDA ZA BRUTALNO UBISTVO: Vesnu ubio u radnji prepunoj ljudi, porodica nesrećne žene NEUTEŠNA!

Đekić je po ulasku u prodavnicu prišao žrtvi s leđa i izvadio nož s oštricom dužine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne, a potom je Vesni zadao 20 ubodnih rana i posekotina

Objavljeno:

Željko Đekić osuđen je na 38 godina zatvora zbog teškog ubistva svoje partnerke Vesne Perišić 30. novembra 2021. godine u jednom prodajnom lancu na Poljičkoj cesti. Pesuda je doneta jutros na Županijskom sudu u Splitu.

Za vreme čitanja presude porodica okrutno ubijene Vesne Perišić sve vreme je plakala.

- Ne želimo da umre nego da baš pati, jer njegov ostanak u zatvoru i to što neće moći da se kocka biće mu teže od toga što je ubio našu Vesnu. Nažalost nije mislio ni na svoje dete, svoju majku, naše porodice - rekla je Vesnina tetka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Đekić je, podsetimo, po ulasku u prodavnicu prišao žrtvi s leđa i izvadio nož s oštricom dužine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne, a potom je Vesni zadao 20 ubodnih rana i posekotina. Pritom je, prema optužnici, bio svestan da žrtvi, koja je nedugo nakon napada preminula u bolnici, nanosi teške bolove i patnju.

Osim okrutnog ubistva bivše partnerke Đekić je osuđen i da je od rođenja njihovog sina 2004. Vesnu Perišić ponižavao, novčano iskorišćavao i vređao preteći joj smrću i govoreći da će ubiti nju i celu njenu porodicu ako ga napusti.

Tako je više puta nasrtao na nju nožem s kojim je spavao, jednom joj ga je stavio pod vrat, pa se Vesna zbog straha u leto 2021. odselila kod porodice.

Na suđenju je tvrdio kako se ne seća šta se toga dana dogodilo, da nije planirao nikoga da ubije, a u jednom momentu je čak i zaplakao.

Tokom suđenja pregledana je i snimka nadzornih kamera iz prodavnice u Poljičkoj, u kojoj je nesretna Vesna radila i na kojoj se vidi kako se ni najmanje nije nadala da će je, dok slaže artikle na police, neočekivano i vrlo brutalno napasti njen tada već bivši partner od kojeg je otišla ne mogavši da trpi višegodišnje, uglavnom psihičko nasilje.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Pretila mu je maksimalna kazna od 40 godina zatvora, ali i pre izricanja presude bilo je gotovo sigurno da mu sudsko veće na čelu sa sudijom Dinkom Mešinom neće izreći maksimum jer je po zakonu obavezno uzeti u obzir činjenicu da je veštačenjem utvrđeno kako je Đekić u trenutku ubistva bio bitno smanjeno uračunljiv, kao i to da je do sada neosuđivan.

Maksimalnih 50 godina zatvora nije mogao da dobije jer za takvu kaznu morao bi počiniti najmanje dva krivična dela za koja je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.