ZLOČIN KAKAV HRVATSKA NE PAMTI: Čista GROZOTA, ovo nema ni u HOROR FILMOVIMA!
ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

monstruozno

ZLOČIN KAKAV HRVATSKA NE PAMTI: Čista GROZOTA, ovo nema ni u HOROR FILMOVIMA!

Prvostepeni sud je pogrešno uzeo u obzir otežavajuću okolnost to što je optuženi ostavio metadonsku terapiju na raspolaganju žrtvi

Objavljeno:

Radoje Rožek je u decembru prošle godine osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva od 2020. godine, a danas mu je kazna povećana na 15 godina, odlučio je Viši krivični sud. Osuđen je i na prinudno lečenje od zavisnosti.

Rožeku je kazna povećana nakon žalbe tužilaštva. Obrazlažući zašto mu je povećana kazna, Viši krivični sud je naveo da smatra da je prvostepeni sud pogrešno razmotrio Rožekovo olakšanje da je žrtvu primio u stan bez ikakve naknade i tako ga udaljio sa ulice.

Dao je devojci da konzumira alkohol, travu i spid

„Prema podacima iz spisa, optuženi je od nje tražio da joj preda mobilni telefon i kompjuter koji je ukrala iz roditeljske kuće, a koje je optužena prodala i dobila novac i drogu koju su zajedno konzumirali.

Kako je optuženi znao da je žrtva dete, bežalo iz roditeljske kuće i ranije bilo sklono drogama, umesto da obavesti roditelje ili ustanove gde se nalazi, udaljavanjem sa ulice zapravo je žrtvi omogućio da nastavi da konzumira alkohol. , marihuane i amfetamina.da je ostala na ulici droga joj sigurno ne bi bila dostupna u tim količinama i možda bi je pronašla policija ili roditelji koji su intenzivno tragali za njom ili bi se vratila kući sama.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prvostepeni sud je pogrešno uzeo u obzir otežavajuću okolnost to što je optuženi ostavio metadonsku terapiju na raspolaganju žrtvi. Ova okolnost je bitno obeležje ovog krivičnog dela i ne može se dvojako ceniti. Takođe nije otežavajuće to što optuženi ne izražava iskreno žaljenje niti preuzima odgovornost za svoje postupke, s obzirom da se tokom postupka izjasnio da nije kriv“, navodi se u saopštenju Višeg krivičnog suda.

Podsetimo, Rožek je uhapšen početkom 2020. godine zbog smrti maloletne devojčice čije je telo pronađeno u zagrebačkom naselju Sopot. Telo 16-godišnje devojke pronađeno je ispred podruma zgrade i umotano u tepih. Istragom je utvrđeno da je preminula od posledica gušenja.

Ostavio je djevojku da umre

Tokom suđenja je Rožek negirao krivnju, tvrdeći da je te noći bio u stanu s devojkom i da je zaspao. Kad se probudio, kako je ispričao, devojka je već bila mrtva. Tvrdio je da nije znao da je maloletna i da je konzumirala velike količine marihuane i amfetamina.

Telo devojčice pronađeno je u zgradi nekoliko stotina metara od stana u kome je Radoje boravio sa njom. Devojčica je umotana u tepih i ostavljena ispred podruma zgrade u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovi.

"Nisam imao ništa protiv nje. Bila je fina osoba, počeo sam da je smatram sestrom i drugaricom i sklonio sam je sa ulice. I tokom boravka u zatvoru saznao sam da je te noći, na Dan zaljubljenih prošle godine, moj polubrat Ivica B. je došao u stan i ubrizgao joj moju heptanon terapiju u ruku. I to je uzrok smrti jer kada sam stavio njeno telo u tepih nije imala nikakve povrede osim modrica na zglobu. Dakle, nije istina, po oceni veštaka, da se ugušila i da je imala povrede u odbrani“, pravdao se Rožek na sudu.

Pokušao je da okrivi svog polubrata

Odgovarajući na pitanje sudije da li je maloletnica konzumirala drogu i njegovu terapiju, Rožek je rekao da je terapiju držao u kupatilu, ali i u zaključanoj prostoriji, a da je konzumirala velike količine amfetamina i marihuane.

Tvrdio je da je njegovom polubratu ostalo nešto od stvari u stanu kada se uselio kod prijatelja, a tih dana je postavljao knauf u kafiću da nije mogao da bude sa Ivicom.

"Ali znao je da je ona sama u stanu i da može da dođe kad god hoće. Izbacila sam ga iz stana jer nije doprinosio, a on je čak rekao da će učestvovati na njen račun jer su u vezi, i tek su se sreli u stanu. Iako nije dala doprinos za hranu, nisam je izbacio zato što je žena, ali i da joj se nešto ne desi na ulici“, rekao je on.

Rožek je tvrdio da je dan pre devojčicine smrti popio veliku količinu Normabela, terapije i marihuane. Otišao je na terapiju u Dom zdravlja Siget i popio jednu dozu pred medicinskom sestrom u ambulanti, dok je nedugo zatim na klupi popio tri-četiri flaše. U takvom stanju našli su ga prijatelji i odveli kući, gde je, tvrdi, prespavao do sledećeg jutra. Ujutro je, tvrdi, pronašao telo maloletnika.

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.