"U UBIJANJU I SAMOUBISTVU SAM VIDEO JEDINI IZLAZ" Otac MONSTRUM stavio DECI tablete u KAKAO, osuđen na 50 GODINA!
Harald K., Foto: Printscreen/Instagram

monstruozni čin!

"U UBIJANJU I SAMOUBISTVU SAM VIDEO JEDINI IZLAZ" Otac MONSTRUM stavio DECI tablete u KAKAO, osuđen na 50 GODINA!

Deca su umrla od akutnog trovanja u dečjoj sobi, a neka od njih su zaspala držeći u rukama tesne plišane igračke sa kojima su najverovatnije ipak otišli ​​u krevet

Objavljeno: 14:43h

Nepunih devet meseci nakon stravičnog zločina u zagrebačkim Mlinima, kada je u podstanarskom stanu ubio svoje troje dece tako što je 30 tableta Diazepama stavio u vruć kakao koji su popili, austrijski državljanin Harald Kopic (57) osuđen je na 50 godina zatvora.

Na suđenju iza zatvorenih vrata, koje je počelo i završeno istog dana, Kopitz se izjasnio krivim za trostruko teško ubistvo.

Za smrt svakog deteta pojedinačno, dato mu je 27 godina, što se kombinuje u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina. U kaznu će mu biti uračunato vreme koje je do sada proveo u pritvoru. Kopitz je dužan platiti troškove krivičnog postupka u iznosu od 53.291,14 kuna plus troškovi advokata po službenoj dužnosti.

Petočlani Sudski savet za mlade, na čijem je čelu sudija Iva Gradiška Lovreček, presudu je izrekao istog dana, nakon dvoipočasovnog ročišta i isto toliko vijećanja.

Kako smo jutros saopštili, suđenje je zatvoreno za javnost na predlog tužilaštva, sa čime su se saglasile sve strane u postupku, radi zaštite interesa maloletnih žrtava i njihovih majki.

Podsetimo, horor je bio od 24. do 25. septembra 2021. kada su četvorogodišnji dečak i sedmogodišnji blizanci sa ocem proveli uobičajeno veče dok je njihova majka, Kopicova bivša partnerka, bila na službenom putu i ​​napustila otac njene dece sa punim poverenjem mališana.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kopitz im je pripremio večeru. Potom je svima pomogao da se istuširaju nakon čega ih je pustio da gledaju crtane filmove. Tada je već imao smišljen bolesnički plan čije bi posledice prestrašile celu zemlju i pretvorile ga u oca čudovišta.

On je oko 22 sata rastvorio 30 tableta Diazepama u sveže pripremljenom vrućem kakaou, nakon čega je tako ubojiti napitak sipao u dečje flašice sa slovima njihovih imena. Sa punim poverenjem, dva sina i ćerke su pila ovaj kakao krcat lekovima, a Kopic je bio svestan da bi takav koktel za mališane bio poguban.

Deca su umrla od akutnog trovanja u dečjoj sobi, a neka od njih su zaspala držeći u rukama tesne plišane igračke sa kojima su najverovatnije ipak otišli ​​u krevet. Zatim je njihova tela prekrio jorganom preko glave, nakon čega je Kopic odlučio da sam sebi presudi sagnuvši pilulu za snižavanje pritiska.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ali pre tog završnog čina u kojem nije uspeo, 11 minuta posle ponoći 25. septembra 2021. Kopitz je objavio na Fejsbuku najavu zločina, ukazujući na samoubistvo jer je izgubio devojku i novac, ali i zato što mu braća masoni nisu pomogli. nego se obratio za pomoć.

Ovu dramatičnu najavu videli su njegovi prijatelji, pa su 50-ak minuta kasnije zapalili telefoni policije, čiji su se zaposleni uputili ka Mlinima, a da nisu ni pomislili da ih očekuju stravične scene i neopisiva količina tuge. Tokom istrage, zločinci su u stanu primetili i punu flašu skupog šampanjca Dom Perignon, na kojoj je stavljen papir sa porukom „Za tvoj novi život”.

Kopitz se od tog dana nalazi u Bolnici za lica lišena slobode, gde je obavljeno veštačenje koje je pokazalo da je bio odgovoran u vreme (ne)dela, a sedam meseci nakon stravičnog čina, optužno veće g. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu. tereti ga za tri teška ubistva za koja mu preti kazna do 50 godina zatvora.

Sudski policajci su na ročište na kojem je odlučeno o osnovanosti optužnice protiv Koptiza priveli vezane ruke i noge. Obučen u crnu trenerku, prošetao je sudskim holovima punim ljudi, a na njegovom pijanom licu isticali su se nelagodnost, zbunjenost, ali i hladnoća. Svestan je svega i šta ga čeka. U sudnici je, pored advokata po službenoj dužnosti, bila i prevodilac nemačkog.

Kako smo već pisali, Kopic je tokom istrage, navikao na visok životni standard, izneo detaljnu odbranu u kojoj je objasnio svoje motive koji su ga doveli do ovog stravičnog čina i koji su ga, kako je rekao, nagnali da vidi ubistvo dece i samoubistvo kao jedini izlaz iz situacije.

Harald K.
foto: Printscreen/Instagram

"Ostao sam bez posla, pretili su da će me izbaciti iz stana koji sam iznajmljivao. Uvrelo mi je u glavi. Pucao sam. A u ubijanju dece i samoubistvu video sam jedini izlaz iz situacije u kojoj sam se nalazio", rekao je on. pokušao.objasni motiv ubistva dece.

Inače, kako je i Jutarnji već objavio, Kopicu se dani pritvora skraćuju, između ostalog, i pismima koje su mu pisale nepoznate osobe, na koja on, navodno, pismeno odgovara.

Bila su to pisma podrške u smislu da izdrži i bude jak, pa mu je gospođa tako nepoznatih godina, uz mnogo riječi razumijevanja za njegovu situaciju i stanje u kojem se nalazi, poslala 150 kuna za cigarete u koverti pisma.

1 / 7 Foto: Profimedia

Takođe je nagovestila da će mu poslati još novca, ali da nije u mogućnosti. Kopitz je odgovorio na njeno pismo i predložio joj da mu pošalje svoju fotografiju ostavljajući otvorenu opciju da postane njegova devojka. Upućeni nam kažu da je Kopicu zapravo žao zbog svega ovoga a najviše sebe.

Bonus video:

03:07

KURTI DRŽI PREDAVANJA NA KEMBRIDŽU, A PRIKRIVA ZLOČINE KOJE JE NAČINILA OVK! Drecun oštro o premijeru lažne države Kosovo

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.