HRVATSKI VOJNICI JEDU SRPSKI ĐUVEČ: Uzbuna u Zagrebu! (FOTO)
Foto: printscreen/24.sata.hr

problem ili ne?

HRVATSKI VOJNICI JEDU SRPSKI ĐUVEČ: Uzbuna u Zagrebu! (FOTO)

Osim srpskog đuveča i mađarskih sardina, hrvatska vojska se može gostiti i makedonskim ajvarom
Objavljeno: 16:36h

Osim srpskog đuveča i mađarskih sardina, hrvatska vojska se može gostiti i makedonskim ajvarom. Svaki od ovih sastojaka Hrvatska ima u izobilju, pa se u toj zemlji čude, kako nisu počeli sa uvozom mandarina iz neke strane zemlje.

foto: Printscreen/24sata.hr

Uvozni lobi je užas

Ove navode potvrdili su i u kompaniji AIPK.

- Hrvatska poljoprivreda je uništena, a uvoz iz Srbije i Makedonije je najkvalitetniji. Njihova zemljišta su ekološki čista, bez pesticida, nemaju GMO hranu i njihove namirnice ulaze u kategoriju zdrave hrane - kažu u AIPK i nastavljaju:

- Monopol je najveći problem u Hrvatskoj. Uz to, država štedi i javnom nabavkom traže se najjeftinije cene i najkvalitetniji proizvodi, a njih je u toj kategoriji namirnica najlakše naći baš u ove dve zemlje.

Objašnjenje za uvoz sardina iz Mađarske - nema.

Ako već uvoze đuveč i ajvar, ne bi trebalo da im manjka sardina? Pa pun ih je Jadran! Naime, jedna fabrika sardina mogla bi kroz celu godinu hraniti ne samo vojsku, nego i zaposliti mnogo mladih ljudi koji, ovako, s ostrva odlaze u inostranstvo.

Ipak, u poslednje vreme u Hrvatsku vojsku pristižu i pošiljke hrvatskih sardina.

Hrvatska će nabaviti helikoptere i avione, i to iz uvoza jer tim tehnologijama ne vladaju. Međutim, i dalje im nije jasan razlog, zašto se njihova vojska ne hrani domaćim proizvodima koji bi u pretežnoj većini mogli popunjavati jelovnike HVa.

Prilog o slučaju nabavke proizvoda iz Srbije možete pogledati OVDE

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.