NASTAVLJA SE POTRAGA ZA "BUDVANSKIM LAVOM": Stigla pomoć i iz Prištine
Lav, Foto: Profimedia

GRAĐANI OPREZNI

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA "BUDVANSKIM LAVOM": Stigla pomoć i iz Prištine

Tokom noći koristili su specijalne dronove kako bi pronašli odbeglu životinju

Objavljeno:

Danas se u Budvi nastavlja potraga za lavom koji je nestao na području tog grada. Juče je u potrazi učestvovalo više od 60 osoba, a na terenu su bili do 2 sata iza ponoći.

Aktivisti, predstavnci NVO, Agenicije za zaštitu životne sredine i volonteri, i dalje su na terenu u Poborima, što će i danas biti početna tačka potrage.

Kako je iz Agencije za zaštitu životne sredine saopšteno postavljene su zamke koje reaguju na pokret tela, a beleže svaku aktivnost na udaljenosti od 10 metara, kao i meso, ali od juče do jutros nije primećena nikakva aktivnost u blizini istih.

Potraga se vrši i toplotnim dronom koji reaguje na toplotu tela, ali za sada nema pomaka.Ipak kako navode, lav postoji, videli su ga meštani, ljudi konstatno dolaze sa snimcima na kojima se jasno vidi njegovo kretanje na lokacijama u Budvi.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kako su za portal RTV Budva kazali iz Agenicje za zaštitu životne sredine u potrazi za sada već čuvenim "budvanskim lavom" pridružile su im se i kolege iz Prištine, koji se bave krupnim zverima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.