POGLEDAJTE POTRAGU ZA ODBEGLIM MLADUNČETOM LAVA U BUDVI! Nadaju se da će do kraja dana biti pronađen (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

POTRAGA

POGLEDAJTE POTRAGU ZA ODBEGLIM MLADUNČETOM LAVA U BUDVI! Nadaju se da će do kraja dana biti pronađen (VIDEO)

Iz Agencije za zaštitu životne sredine ističu da građani neće hvatati lava i da to nije šala, već da su oni tu da pomognu policiji i lovcima da ga lociraju

Objavljeno:

Više od 60 osoba traga za lavom koji je nestao u okolini Budve. U poteru je uključeno oko 15 volontera, zatim pripadnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica, policija, vatrogasci i lovci iz Budve.

Potraga je počela jutros, a kako bi mladunče lava locirali i uhvatili biolozi, potragu za njim je organizovala Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore na terenu - Maine, Pobori, Markovići.

Kako je rekao građanski i ekološki aktivista Aleksandar Dragićević, koji učestvuje u potrazi, lav je primećen pre nekoliko noći, star je između 4 i 8 meseci i težak između 40 i 60 kilograma.

On je istakao i da su u potragu uključena i dva drona sa termalnom kamerom.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine ističu da građani neće hvatati lava i da to nije šala, već da su oni tu da pomognu policiji i lovcima da ga lociraju, piše RTCG.

Očekuje se i dolazak jedanog od retkih balkanskih stručnjaka za krupne mačke i koji će biti uključen u potragu narednih dana.

Očevici kažu da je lav najaktivniji noću pa se oni koji su uključeni u potragu nadaju da će do kraja dana biti uhvaćen ili bar lociran.

Cilj je da se životinja u svesnom stanju transportuje do privremenog smeštaja u Podgorici.

Tragači poseduju i pušku za uspavljivanje ali će to, kažu biti poslednji način njegovog transportovanja.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kako je najavljeno ako bude uhvaćen lav će biti smešten u privremeni smeštaj u Podgorici pre nego što se nađe trajno rešenje u nekom od prihvatilišta za lavove.

Agencija za zaštitu životne sredine radi na tome da mu obezbede trajni smeštaj u prihvatilištu za lavove u regionu ili van regiona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.