NE ŽELIM DA ME NIKO ŠIŠA OSIM MOG FRIZERA! Manje se gledajte sa Milom! Krivokapić i Dritan PRETHODNO UPOZORENI
Milov puč, Foto: printscreen

"puč sredstvo Mila Djukanovića"

NE ŽELIM DA ME NIKO ŠIŠA OSIM MOG FRIZERA! Manje se gledajte sa Milom! Krivokapić i Dritan PRETHODNO UPOZORENI

"Ne želim da me niko šiša osim mog frizera", kazao je Knežević navodeći da vidi šta se dešava

Objavljeno:

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocenio je danas da Ustavni sud funkiconiše kao "puč sredstvo Mila Djukanovića" i da će sve zakone koje je parlament danas usvojio proglasiti neustavnim.

On je u parlamentu rekao da Ustavni sud funkiconiše kao "puč sredstvo Mila Djukanovića" kako bi osporavao zakone koje usvoji nova parlamentarna većina, a do 30. avgusta je bio udarna pesnica u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

"Godinama pitam šta će nam ovakav Ustavni sud, bolje da smo otvorili bolnicu, psihijatriju, ili dali Draganu Bokanu da otvori neki tržni centar. Iza ovoga ne stoji Desanka Lopičić već Milo Djukanović i upozoravam vas, i (Zdravka) Krivokapića i (Dritana) Abazovića, manje se gledajte sa njima, a više sa nama", poručio je Knežević Bečiću.

Kako je dodao, nakon usvajanja zakona Ustvani sud će ih proglasiti neustvanim i "onda ćemo da se vrtimo u vrzinom kolu Ustavnog suda koji kontroliše Milo Djukanović".

"Ne želim da me niko šiša osim mog frizera", kazao je Knežević navodeći da vidi šta se dešava.

Skupština Crne Gore, glasovima 41 poslanika vladajuće većine, usvojila je danas zakone koje je predsednik države ;Milo Djukanović ;vratio na ponovno odlučivanje.

Poslanici su ponovo izglasali izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovijesti, kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija, te fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Sednici prisustvuje premijer Zdravko Krivokapić i svi ministri, a ne prisustvuju poslanici opozicije.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da kvorum postoji jer je u sali prisutan 41 poslanik.

Predsednik Crne Gore ;Milo Djukanović ;vratio je u subotu 2. januara ;Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje sve te zakone.

Razlog za to je, kako je naveo, otvoreno pitanje kvoruma na sednici na kojoj su ti zakoni usvojeni, kao i pravno pitanje mandata dva poslanika. Odluku Djukanovića oštro su kritikovali predstavnici nove parlamentarne većine.

Skupština Crne Gore usvojila je u noći izmedju 28. i 29. decembra izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti koji ukida sve članove postojećeg akta koji se odnose na promenu statusa imovine crkve i obavezu registracije verskih zajednica.

Za promenu zakona glasala je vladajuća većina, dok opozicione partije predvodjene Demokratskom partijom socijalista (DPS), nisu prisustvovale sednici.

Protiv tih odredbi Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori je mesecima organizovala masovne proteste.

Novim rešenjima, koje je Djukanović odbio da potpiše, imovina upisana na Mitropoliju crnogorsko primorsku i eparhije SPC u Crnoj Gori ostaje u njihovom posedu. Ukoliko država želi da tu imovinu evidentira kao svoju, može da pokrene parnični sudski proces.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.