BRANIĆEMO CRNU GORU, KAO NAŠI PRECI - ORUŽJEM IZ ŠUME! Milo otkrio da se SPREMA za GERILSKI RAT?!
Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti?, Foto: EPA/TOMS KALNINS

NOVA IZJAVA

BRANIĆEMO CRNU GORU, KAO NAŠI PRECI - ORUŽJEM IZ ŠUME! Milo otkrio da se SPREMA za GERILSKI RAT?!

Đukanović je kazao da će u odbrani Crne Gore raditi ono što bi i drugi radili

Objavljeno:

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka.

"Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi", rekao je Đukanović za sarajevsku televiziju Fejs (FACE TV).

Đukanović je kazao da će u odbrani Crne Gore raditi ono što bi i drugi radili "kada bi neko došao da im ruši krov nad glavom mimo njihove volje". Naveo je da se današnja politička realnost "ne razlikuje mnogo" od one s početka 90-ih godina prošlog veka i ocenio da je "politički slep" onaj ko ne vidi "da se, na neki način, restaurira nacionalistička politika" iz tog vremena. "Podsetiću vas, tada sam kazao i tada se krenulo sa idejom da se štite interesi ugroženog srpskog naroda u drugim državama. Zaštita navodno ugroženog srpskog naroda u Crnoj Gori podrazumevala je rušenje suvereniteta crnogorske države i besprizorno mešanje u njen unutrašnji politički život", rekao je Đukanović.

Dodao je da Crna Gora "može da izdrži taj udar".

"Mi ćemo joj naravno i dalje biti stamena odbrana, sada iz pozicije najjače opozicione stranke u crnogorskom parlamentu. Kad je reč o vlasti, poštujemo demokratska pravila. Vlast se bira na slobodnim izborima. Gradjani su slobodnom voljom želeli ovakvu vlast i imaju je", rekao je dugogodišnji crnogorski lider.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.