MILU SU ZA SVE KRIVI VUČIĆ I BEOGRAD: Đukanović izmislio AGRESIJU koja traje od decembra
Milo Đukanović optužio Aleksandra Vučića, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

NEOSNOVANI KRIVCI

MILU SU ZA SVE KRIVI VUČIĆ I BEOGRAD: Đukanović izmislio AGRESIJU koja traje od decembra

Na opasku da se priča da je njemu Vučić pomagao, Đukanović kaže da to tvrde oni koji su dobili instrukciju za to, jer je bilo potrebno zakamuflirati stvarnu misiju oficijalne politike Beograda

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ne može precizno da kaže zašto je izborni rezultat takav kakav je nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji, ali je istovremeno optužio predsednika Aleksandra Vučića za, kako je rekao, jaku medijsko političku agresiju Beograda, jer je, poručuje, srpski predsednik davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori.

"Verujem da primećujete da od decembra, od usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, imamo jaku agresiju medijsko političku iz Beograda prema Crnoj Gori", rekao je sinoć Đukanović u intervju za Njuzadria media.

Upitan od koga, Đukanović precizira: "Od svih, od manje više svih medija i svih političkih aktera" i naravno, kako je rekao, predsednika Vučića.

"Nije valjda da to treba otkrivati, on je davao podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori", rekao je Đukanović I dodao da je na to upozoravao političke predstavnike.

Aktuelna politika Srbije I Vučić imaju, kaže, dve "problematične intencije": "Žele da se mešaju u unutrašnju politiku drugih država i duga je da pokušavaju da relativizuju politiku velikosrpskog nacionalizma u regionu", rekao je Đukanović i dodaje da je "I jedno I drugo veoma pogrešno I veoma pogubno".

Dodao je da je on upozoravao da je to , kako je rekao, "neodgovorno poigravanje sa duhom iz boce", čemu je i lično svedočio 90-th kada je, kaže, "taj isti duh pušten iz boce i kada je proizveo jednu jednu nepodnošljivu mržnju".

Ponavljati takvu grešku, kaže Đukanović, nakon nepunih 30 godina kasnije i "targetirati CG" kao što su tada "targetirani Hrvatska I Kosovo", kao i pretvarati Crnu Goru I Crnogorce u neprijatelje je izraz neodgovornosti.

To, tvrdi, svedoči da se vodi jedna retrogradna pollitika Beograda prećutno podržana iz određenih, kako kaže, centara, koju je Beograd shvatio kao priliku da reaktuelizuje I reši srpsko pitanje u regionu.

To, prema Đukanoviću, znači pokušaj izmene karaktera Crne Gore.

Na opasku da se priča da je njemu Vučić pomagao, Đukanović kaže: "To tvrde oni koji su dobili instrukciju za to, jer je bilo potrebno zakamuflirati stvarnu misiju oficijalne politike Beograda, a to znači da za promenu vlasti stvori atmosferu gde bi Crna Gora postala deo planiranog srpskog sveta u trouglu Beograd - Republike Srpske I Podgorice.

Upitan da li će se to desiti, Đukanović kaže da neće, jer se, dodao je, izborni rezultati menjaju i vara se, kaže, svako ko misli da će ovaj izborni ishod da znači neko radikalno usvajanje svih onih rešenja u koje veruje "dosadašnja opozicija a očekivana buduća vlast".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.