KAD CRNOGORCI SKINU MASKE: Ova dva OFICIRA ne daju vojnicima na LITIJE a vole NOĆ VEŠTICA!
Baš su smešni, Foto: Printscreen/Youtube

ludog li sveta

KAD CRNOGORCI SKINU MASKE: Ova dva OFICIRA ne daju vojnicima na LITIJE a vole NOĆ VEŠTICA!

Potpukovnik Vojinović je više puta u svojim javnim nastupima govorio da je „kroz istoriju crnogorski vojnik bio oličenje čojstva i junaštva, te da je taj ideal prisutan i danas u Pešadijskom bataljonu.

Objavljeno:

Zamenik komandanta Pešadijskog bataljona, potpukovnik Žarko Vojinović i potpukovnik Velibor Bakrač, i načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju u Direktoratu za politiku odbrane Ministarstva odbrane Crne Gore svojim bizarnim fotografijama iz ”heluouvin” miljea na društvenim mrežama dovode u pitanje smisao bavljenja poslom kojim se formalno bave. O ozbiljnosti da ne govorimo.

Naime, na fotografijama koje portal IN4S ekskluzivno objavljuje vidi se da su „ljubitelji maskenbala“. Potpukovnik Žarko Vojinović nosi kostim klovna, dok potpukovnik Velibor Bakrač pozira sa iscrtanom maskom na licu, što je pretostavljamo upriličeno na nekoj ”helouvin” zabavi. Zluradi bi rekli – potpuno u skladu sa duhom i karakterom vojske kojom ”komanduje” Predrag Bošković. Jasno je da ovakvo skandalozno ponašanje, izleti na društvenim mrežama u neodraslom, tinejdžerskom maniru dodatno urušavaju ionako krajnje problematičan ugled Vojske Crne Gore.

A ko su junaci ovog vojnog ”performansa”?

Potpukovnik Vojinović vojnicima naredio da ne idu na litije

Ime potpukovnika Žarka Vojinovića dospelo je u javnost kada je usmeno naredio pripadnicima Pešadijskog bataljona Vojske Crne Gore (VCG) da ne učestvuju u litijama, koje povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska.

„Potpukovnik Vojinović je čovek koji bi sve uradio da unizi starešine i koji voli da se pravi važan. On i sada proganja vojnike koji idu na litije kao i pre pola godine kad su one i počele. Zbog njegovog ponašanja obratili smo se Zaštitniku za ljudska prava i dobili pozitivno mišljenje„, otkriva za IN4S anonimni izvor blizak Vojsci Crne Gore.

Potpukovnik Vojinović je više puta u svojim javnim nastupima govorio da je „kroz istoriju crnogorski vojnik bio oličenje čojstva i junaštva, te da je taj ideal prisutan i danas u Pešadijskom bataljonu.

„Kao prvi na braniku otadžbine, vojnik pešadije mora biti patriota koji je spreman da brani zemlju, učestvuje u mirovnim misijama i pomaže stanovništvu u slučaju nepogoda“, kazao je potpukovnik Vojinović.

A da li je potpukovnik Vojinović neko ko uliva poverenje da bude prvi na braniku otadžbine prosudite na osnovu njegove profilne slike.

Potpukovniku Bakraču najviše američko odlikovanje za strane oficire

Potpukovnik Velibor Bakrač odlikovan je 2017. godine od strane predsednika Donalda Trampa Ordenom za zasluge (Legion od Merit), najvišim američkim vojnim odlikovanjem koje može dobiti pripadnik strane vojske.

Bio je komandir raketne baterije, potom zastupnik komandanta haubičkog diviziona 5. motorizovane brigade u Danilovgradu, te komandir Komande stana u Komandi Podgoričkog korpusa, nakon čega prelazi za referenta za protokol u Kabinetu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Od 2007. do 2011. bio je šef protokola ministra odbrane, kada je imenovan za atašea za odbranu, vojsku, mornaricu i vazduhoplovstvo u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i nerezidentnog izaslanika odbrane za Kanadu i Island u Vašingtonu.

Slično kao i njegov kolega Vojinović i Bakrač je protivnik učešća vojnika u litijama.

„Bakrač je nedavno unapređen u čin potpukovnika. Veoma je ostrašćen prema političkim neistomišljenicima i ako bi bio u prilici najsurovije bi ih kažnjavao”, kazao je izvor za IN4S.

Ali sudeći po fotografiji izgleda da mu ritual „prolećnog čišćenja greha“ odnosno maskenbal i te kako prija.

Ova dva visoko rangirana pripadnika Vojske Crne Gore skandaloznim fotografijama su pokazali da je biti vojnik u vojsci kojom ”komanduje” Predrag Bošković u punoj suprotnosti od onog što je nasleđe duh vojske koju Crna Gora pamti iz vremena Janka Vukotića.

Zapravo je ovakva banalnost kojom su se istakli ”heluovin” oficiri najbolja slika stanja duha i karaktera Vojske Crne Gore u ovom trenutku. Groteskno, kao što su i maske oficira Bakrača i Vojinovića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.