U NIKŠIĆU JE DRAMATIČNO! KRIMINALCE PODMETNULI DA SVEDOČE PROTIV VLADIKE I SVEŠTENIKA! Prekinuto saslušanje svedoka
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić oglasio se povodom najnovije torture, Foto: Printscreen/Youtube

SITUACIJA SE ZAHUKTAVA

U NIKŠIĆU JE DRAMATIČNO! KRIMINALCE PODMETNULI DA SVEDOČE PROTIV VLADIKE I SVEŠTENIKA! Prekinuto saslušanje svedoka

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić oglasio se povodom najnovije torture

Objavljeno:

Situacija u Crnoj Gori se ne smiruje. Vladika Joanikije koji je u utorak zajedno sa još osam sveštenika priveden u Centar za bezbednost i kome je određeno zadržavanje od 72 sata danas treba da bude saslušan kod sudije za prekršaje u Nikšiću. Nekoliko stotina ljudi, kao i brojno monaštvo okupili su se ispred zgrade Osnovnog suda u tom gradu, a stigao je i mitropolit Amfilohije.

14.50 - Milačić žestoko po Đukanoviću i Markoviću: "Preuzećete odgovornost za sve što se desi u Crnoj Gori!"

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić oglasio se povodom najnovije torture koju nad Crkvom i vernicima sprovodi režim Mila Đukanovića.

14:40 - Nikšićki paroh Miodrag Todorović opisao uslove u kojima se nalazi vladika Joanikije u pritvoru

"Beton odogzo, beton odozdo i jedan kratki krevetić. To je u podrumu, toalet je izvan i oni su pod ključem. Da li je to škodljivo za zdravlje neka ocijene oni koji se o zdravlju brinu", kazao je otac Miodrag.

On je dodao da su se vladika i sveštenici pričestili.

14.10 - Crnogorski režim pripremio atentat na Milana Kneževića!

foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Kako ekskluzivno saznaje portal glas-javnosti.rs, crnogorski režim je posredstvom svojih veza u regionalnim kriminalnim krugovima, angažovao lica iz albanskog kriminalnog miljea sa područja Kosova i Metohije, da izvrši atentat na jednog od lidera Demokratskog fronta i neumornog borca za srpske interese u Crnoj Gori Milana Kneževića.

14.05 - Crnogorski analitičar Boško Vukićević pušten na slobodu

14.00 - Dokaz da je vladika nevino optužen!

Portal IN4S objavio je snimak koji dokazuje da je vladika Jonikije nevino optužen da je pozivao na litiju, uprkos merama zbog koronavirusa.

12.55- Prekinuto je saslušanje svedoka u slučaju koji se vodi protiv epsikopa Joanikija

Kako je saopšteno na konferenciji za medije, Mitropolije crnogrsko-primorske i odbrane sveštenika ivladike, to je učinjeno zbog zahteva advokata vladike Joanikija i sveštenika za izuzeće Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću zbog selektivnog nezakonitog sprovođenja prava i zakona.

Čeka se odluka vrhovnog tužioca o ovom zahtevu.

Kako se saznaje, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je ''pronašlo'' dva svedoka koji svojim izjavama navodno terete episkopa Joanikija i sveštenstvo. Kako se čulo na konferenciji za štampu, reč je o višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela.

12.15 - Mitropolit Amfilohije stigao je pred zgradu suda. On je upozorio da vlast u Crnoj Gori priprema građanski rat!

foto: Print Screen Youtubet

11.43 - Advokati SPC tražili su izuzeće tužilaca u ovom slučaju

Do večeras u ponoć sud ima rok da donese odluku o nastavku zadržavanja ili o puštanju na slobodu vladike Joanikija i sveštenika SPC, javlja Sputnjik.

11.30 - Monahinje iz Manastira Svetog Luke iz Župe stigle su pred sud u znak podrške vladiki Joanikuju i uhapšenom sveštenstvu

11:28 - Advokati eparhije budimljansko-nikšićke rekli su da će sve što imaju da kažu saopštiti na pres konferenciji u Parohijskom domu u 12 sati

10:45 - Čita se akatist Svetom Vasiliju Ostroškom. Okupljeni narod uglas se moli ostroškom svecu

10:40 - Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo ima dva anonimna svedoka prtiv vladike i sveštenika, sumnja se da će sudija odugovlačiti sa odlukom sve do kraja zakonskog roka večeras u ponoć

10:10 - Sinovcu vladike Joanikija MUP zabranio ulazak u Crnu Goru

foto: Printscreen

Advokat Stojan Mićović, sinovac vladike Joanikija koji je na dan Svetog Vasilija Ostroškog zajedno sa još 8 sveštenika pritvoren u nikšićkom CB-u nameravao je da dođe u Crnu Goru i svoje pravničko znanje stavi u službu odbrane strica od optužbi i režimske represije.

09:11 - Na izlazu iz Podgorice ka Nikšiću jutro je primećen veliki broj vojnih vozila

U isto vreme, policija zaustavlja sva vozila, legitimiše vozače koji moraju da daju izjavu zašto tačno idu u Nikšić.

U više gradova širom Crne Gore su zbog hapšenja vladike i sveštenika prethodnih dana održani molebani i protestne šetnje. Državni organi su na ulice izveli specijalne snage koje su se u nekoliko slučajeva na brutalan način obračunavale sa narodom.

Podsetimo, episkopu Joanikiju i sveštenicima je u sredu određeno zadržavanje do 72 sata, nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću povodom litije u tom gradu, a zbog, kako je obrazloženo, kršenja mera za suzbijanje virusa korona.

Oni su optuženi da su organizovali litiju u kojoj je učestvovalo više hiljada Nikšićane, te tako ugrozili javno zdravlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/sputnjik-news.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.