Britanci ocrnili Crnu Goru: Rat klanova bukti, da li ići tamo? (FOTO)
Foto: Profimedia

na meti kotor

Britanci ocrnili Crnu Goru: Rat klanova bukti, da li ići tamo? (FOTO)

Britanski list smatra da posljednji talas nasilja, kao i organizovani kriminal i korupcija, ozbiljno prete da naruše imidž Crne Gore kao top turističke destinacije.
Objavljeno:

Gardijan podseća da se u gradu nalaze grupe koje su povezane sa ozloglašenim narko bosom Darkom Šarićem, koji je bio veliki investitor u Kotoru, kao i da je njegov blizak saradnik Dragan Dudić Fric ubijen 2010. godine.

foto: Profimedia
Crnogorski organizovani kriminal ojačao je tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije u 90-im godinama, i vodio je ka stvaranju kriminalnih grupa koje su švercovale kokain, i prale velike količine novca. Upravo neke od tih grupa rade na teritoriji Kotora, navodi se u pisanju Gardijana.
foto: Profimedia
List Gardijan ipak piše o razvoju Crne Gore kao top destinacije i podseća da je milijarder Nejt Rotšild, koji je vlasnik udela u Porto Montenegru, proslavio upravo u Crnoj Gori svoj 40. rođendan, dok su se među zvanicama našli, britanski političar Piter Mendelson, najbolji svetski teniser Novak Đoković i ruski oligarh Oleg Deripaska. (Espreso.co.rs/Vijesti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.