VAŽAN POLITIČAR POSLAO PISMO TRAMPU I ODAO MILA: Ono što mu je napisao PREPRIČAVAĆE SE DANIMA!
Donald Tramp, Foto: EPA/Ron Sachs

zanimljivo

VAŽAN POLITIČAR POSLAO PISMO TRAMPU I ODAO MILA: Ono što mu je napisao PREPRIČAVAĆE SE DANIMA!

Čeka povratan odgovor

Objavljeno:

- Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević informisao je pismom američkog predsednika Donalda Trampa o situaciji nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti i izrazio nadu da će podržati napore demokratske opozicije, slobodnih medija i pojedinaca da se politička kriza reši mirnim demokratskim putem.

"Koristim ovu priliku da ponovo ukažemo na izrazito negativni razvoj situacije u Crnoj Gori u kojoj aktuelni predsednik države i predsednik vladajuće 'komunističke partije' DPS Milo Đukanović javno demonstrira svoje političke ideje kojima nema mesta u savremenoj demokratskoj Evropi", napisao je Medojević, a prenosi RTCG.

On je naveo da dok najmanje trećina ukupnog stanovništva mesecima protestuje zbog Zakona kojim se, kako kaže, nacionalizuje imovina jedine kanonske pravoslavne hrišćanske crkve i dovodi u pitanje nastavak njenog slobodnog delovanja u Crnoj Gori, Đukanović sa pozicije predsednika države poziva državne institucije i organe na jedinstvo vlasti u sprovođenju njegovih ličnih interesa i odluka u obračunu s političkim neistomisljenicima i jedinom kanonskom pravoslavnom hrišćanskom crkvom i njenim vernicima".

Đukanović, dodaje, time javno ukida ustavnu podelu vlasti na izvršnu, zakodnavnu i sudsku, a svim sudijama, tužicoma, poslanicima i ministrima koji to ne žele naređuje da podnesu ostavke ili napuste Crnu Goru.

"Đukanović kao predsednik države, članice NATO, poziva državne organe i institucije da masovno krše Ustav i zakone i sprovedu progon neistomišljenika, isključivo u cilju očuvanja svoje lične vlasti. Ovako drsko i opasno izrugivanje demokratskim principima i javno pozivanje na linč i progon od strane Predsednika države članice NATO mora naići na jasan i njemu razumljiv odgovor svih ključnih demokratskih lidera Evrope i sveta", naveo je Medojević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.