STAV SE BRANI U SKUPŠTINI, NE NA ULICI: Patrijarh Irinej ipak ne podržava skup protiv ZAKONA O VEROISPOVESTI?
Patrijarh Irinej, Foto: Filip Plavčić

ZABUNA

STAV SE BRANI U SKUPŠTINI, NE NA ULICI: Patrijarh Irinej ipak ne podržava skup protiv ZAKONA O VEROISPOVESTI?

Demokratski front (DF) pozvao je juče vernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu ispred Skupštine

Objavljeno:

Patrijarh srpski Irinej je blagoslovio da se stav brani u Skupštini, a ne na ulici, saopštio je "Vijestima" sekretar Srpske patrijaršije đakon Aleksandar Praščević

Demokratski front (DF) pozvao je juče vernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu ispred Skupštine danas, 26. decembra, u 11 časova navodeći da su dobili blagoslov patrijarha srpskog Irineja.

Na zvaničnom sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC) nema ni pomena o susretu patrijarha Irineja sa liderima DF Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kojim su se oni sinoć pohvalili.

Poslednje vesti na sajtu SPC vezano za Crnu Goru je saopštenje Sinoda od 24. decembra i jutrošnje primedbe Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) na Predlog zakona o slobodi veroispovesti.

Ni na sajtu MCP koja je uvek do sada javno pozivala na okupljanja iza kojih oni stoje nema pomena o današnjem protestu koji je najavio DF.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.