POLICIJA BLOKIRALA PODGORICU, ŽELE DA SPREČE OKUPLJANJE ISPRED SKUPŠTINE: Oglasio se i episkop Joakinije!
Policija u Podgorici, Foto: Vijesti.me printscreen

ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI

POLICIJA BLOKIRALA PODGORICU, ŽELE DA SPREČE OKUPLJANJE ISPRED SKUPŠTINE: Oglasio se i episkop Joakinije!

Demokratski front pozvao je vernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu danas ispred Skupštine

Objavljeno:

Uprava policije Crne Gore saopštila je da će povodom izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti ili uveranje i pravnom položaju verskih zajednica, zbog mogućih neprijavljenih okupljanja građana u užem gradskom jezgru u Podgorici za pešake i vozila biti danas zatvoreno više ulica.

- Zatvranjem navedenih ulica i saobraćajnica policija je sprečila neprijavljena okupljanja ispred Skupštine i drugih obavezno štićenih objekata a prema svim pojedincima koju su putem medija pozivali građane na okupljanja protivno Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama preduzeće se mere shodno pozitivnim pravnim propisima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske igurnosti i bezbednosti svih građana Crne Gore - kazali su iz Uprave policije.

Demokratski front pozvao je vernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu danas ispred Skupštine u 11 časova i da za to imaju blagoslov patrijarha Irineja.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je "Vijestima" da nikome nije dao blagoslov da se jutros okuplja na protestu i da ne radi ništa bez dogovora sa svojim mitropolitom Amfilohijem.

On je kazao i da nikoga ne sprečava da iskaže slobodnu volju i da se u to ne meša.

- Moje je da se pomolim da sve protekne u miru a sa sveštenstvom ću dogovoriti gde ćemo se pomoliti - kazao je "Vijesitma" Joanikije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.