ŠTA OVO ČITAJU DECA, ŠTA OVO KRALJ NAJAVLJUJE ROĐENOJ ĆERKI? Bajka koja skandalizuje sve
Foto: Društvene mreže

ŠOKANTNO

ŠTA OVO ČITAJU DECA, ŠTA OVO KRALJ NAJAVLJUJE ROĐENOJ ĆERKI? Bajka koja skandalizuje sve

A priča uz sliku je takva da od nje samo možete da povratite!

Objavljeno:

Društvenim mrežama kruži odlomak iz slikovnice namenjene predškolcima u Crnoj Gori.

A priča uz sliku je takva da od nje samo možete da povratite!

Jedan od glavnih izgovora balkanskih zemalja, kad god se nešto nečovečno desi, jeste da nam “svo to zlo dolazi sa Zapada”. Da, znamo da je to nemoguće, ali sada postoji i dokaz da zlu i nemoralu podučavamo sami jedni druge. Ako ne verujete, pogledajte šta se to čita u predškolskim ustanovama u Crnoj Gori, a ne treba smetnuti sa uma ni da se sličan sadržaj već pojavljivao i u Srbiji i okolnim zemljama.

Dakle, odlomak priče ide ovako:

“Dani su prolazili a kralj se pitao kako će pronaći kraljicu lepšu od njegove žene. Jednoga dana, gledajući svoju ćerku, shvatio je da je ona već postala žena i da je lepša od svoje majke. Ne želeći da prekrši obećanje dato ženi, kralj je rekao ćerki: “Kćeri moja, moram ispuniti obećanje koje sam dao tvojoj majci. Ti si jedina žena koja je lepša od nje. Moram te oženiti”.

foto: Društvene mreže

Tu je i ilustracija – imamo sedu kraljicu, praktično oronulu baku, kralja kome se po sedoj kosi može nazreti da je sed, ali je zato u licu jedan krepki mladić, i na kraju i samu nesrećnu princezu, mladu plavušu.

Da li je moguće da je ovako nešto prošlo sigurno kroz desetine ruku – jer neko je ovo napisao, neko je morao da uradi lekturu, korekturu, neko je morao da reši da ovo objavi, a neko je morao i da reši da je u redu da se ovo nađe u dečjim rukama. I na kraju lanca, imamo i vaspitače koji su rešili da nije ništa sporno da se ovo pročita deci. A onda će neko coktati i prevrtati očima na sve veću stopu razvoda, pedofilije, raspada porodice i svih ostalih zala koje nam potura Zapad, zar ne?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.