NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI! Lokalna vlast brani mitropolitu Amfilohiju da SLUŽI LITURGIJU!
Mitropolit Amfilohije, Foto: Dragan Gojić

SKANDALOZNO

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI! Lokalna vlast brani mitropolitu Amfilohiju da SLUŽI LITURGIJU!

Zaključeno je da Opština Ulcinj od najviših državnih zvaničnika i organa zatraži zabranu održavanja skupa, koji je za nedelju u Svaču planirao mitropolit Amfilohije

Objavljeno:

Vladajuća koalicija u Opštini Ulcinj je protiv namere Mitropolije crnogorsko-primorske koja želi da u nedelju 7. jula u Svaču održi liturgiju.

Savez, koji čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i albanske nacionalne stranke, konstatovao je da je taj prostor proglašen arheološkim lokalitetom, te da se na njemu izvode intenzivni radovi, koje finansiraju državne i opštinske kulturne institucije, javlja portal In4s.

Lokalna vlast saopštava da se radi o „još jednom pokušaju provokacije lokalnog stanovništva od strane sveštenika Mitropolije“.

Zaključeno je da Opština Ulcinj od najviših državnih zvaničnika i organa zatraži zabranu održavanja skupa, koji je za nedelju u Svaču planirao mitropolit Amfilohije.

Služba u Svaču izazvala je burnu reakciju Albanaca i prošle godine, kada se lokalno stanovništvo okupilo u tom selu, protestujući zbog dolaska mitropolita. Zbog toga je, uz prisustvo policije, Liturgija održana pored ostataka crkve.

BONUS VIDEO:

LOVIO RIBU, A UMALO DA ON BUDE ULOVLJEN! Prišao vodi, a ogromna neman je poletela ka njemu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.