OVO JE DNO DNA ŠTA CRNA GORA RADI JEDNOJ ŽENI: Branka Milić počela ŠTRAJK GLAĐU u srpskoj ambasadi u Podgorici
Branka Milić, Foto: Youtube printscreen

protestvuje

OVO JE DNO DNA ŠTA CRNA GORA RADI JEDNOJ ŽENI: Branka Milić počela ŠTRAJK GLAĐU u srpskoj ambasadi u Podgorici

Kaže da je o svemu obavestila ministarstva inostranih poslova Srbije i Crne Gore, kao i predsednika Ustavnog suda Crne Gore

Objavljeno:

Jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma Branka Milić, koja se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici stupila je u štrajk glađu.

To je agenciji MINA potvrdio njen advokat Jugoslav Krpović, a prenosi RTCG.

- Tačno je, počela sam štrajk glađu i odlučna sam da idem do kraja. Stigao mi je iz Srbije dokument od BIA, MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal koji me amnestira od svih lažnih optužbi crnogorskog pravosuđa. Sve to je potvrdila i crnogorska ANB, a ja sam i dalje u svojevrsnom pritvoru. I to jedina po krivično pravnom osnovu koji mi se stavlja na teret. Zbog dega mi se onda sudi, zbog čega mi se određuje oritvor, zbog čega jedina ja nemam pravo i mogućnost da dođem do lekara. Ovo je dno dna šta radi Crna Gora prema jednoj ženi - kazala je Milić u izjavi za Borbu.

Kaže da je o svemu obavestila ministarstva inostranih poslova Srbije i Crne Gore, kao i predsednika Ustavnog suda Crne Gore “jer im režim određuje kako ce da odluče pi mojoj žalbi pa odluku još nisu doneli”.

- Idem do kraja dok mi ne ukinu pritvor,ja sam nevina osoba i ne vidim po kom osnovu samo Bratislav Dikić i ja treba da smo u pritvoru plus pod 24-časovnom policijskom kontrolom. Sramota, neka se stidi crnogorsko pravosuđe i MUP - kaže Milić.

Milić se u ambasadi Srbije nalazi od 23. novembra, pošto joj je odlukom Sudskog veća Višeg suda određen pritvor. Ona je optužena za pokušaj terorizma na dan održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine.

Milić je 23. novembra napustila suđenje u Višem sudu. Suđenje u ovom slučaju je završeno, a izricanje presuda zakazano je za 9. maj.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore još nije dobilo zvaničan stav Srbije o zadržavanju Branke Milić u Ambasadi u Podgorici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Borba/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.