ZEMLJA SE TRESE PRED CRNOGORSKIM MAŠANOM: Đetići proizveli strašno naoružanje (FOTO)
Foto: Facebook / Ministrastvo odbrane Crne Gore

ponovili se

ZEMLJA SE TRESE PRED CRNOGORSKIM MAŠANOM: Đetići proizveli strašno naoružanje (FOTO)

Proizvedeno je u Bijelom Polju

Objavljeno:

Vojska Crne Gore postala je bogatija za novo oklopno vozilo - "mašana".

Vozilo je predstavljeno juče u kasarni „Masline“ u Podgorici. Tu je prezentovan MAŠAN, kojeg je proizvela bjelopoljska fabrika „Montenegro Armour Group“u Bijelom Polju.

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Generalštaba Dragutin Dakić i državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović sa saradnicima.

Koncept oklopnog vozila "Mašan" prvi put je prezentovan pre godinu, nakon čega su pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora.

„Montenegro Armour Group“ je ustupila probno vozilo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, tako da će pripadnici Čete vojne policije i Uprave policije izvršiti ispitativanje tehničkih karakteristika.

Filipović se zahvalio predstavnicima kompanije na posvećenosti i uvažavanju sugestija prilikom izrade modela. On je napomenuo da je pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan državni projekat koji će značajno unaprijediti sektor odbrane.

MAŠAN je projektovan kao ekonomično rešenje. Vozilo poseduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.