NEOBIČNO TAKMIČENJE U CRNOJ GORI: Leže za HILJADU EVRA, jedna žena ubedljivi POBEDNIK!
Žena spava, Foto: Profimedia

nadmetanje lenjivaca

NEOBIČNO TAKMIČENJE U CRNOJ GORI: Leže za HILJADU EVRA, jedna žena ubedljivi POBEDNIK!

Mogu da čitaju i spavaju, ali ne smeju da ustaju!

Objavljeno:

Živnulo je ovih dana selo Brezna između Nikšića i Plužina u prelepom pivskom kraju koje je okupilo mlade ljude iz Crne Gore i regiona u takmičenju u ležanju.

Na razne načine pokušavaju da preguraju fiziološke muke, bolove u leđima, nogama i rukama, komarce i žmarce kako bi došli do nagrade od hiljadu evra. Deset takmičara obara sve dosadašnje rekorde jer leže više od 120 sati. Tako je dosadašnji rekord pobednice iz 2021. godine, Podgoričanke Dubravke Aleksić (117 sati), već arhiviran. Na početku takmičenja bio je 21 učesnik, ali se taj broj u međuvremenu osipao i ostao na deset koji se bore za nagradu.

- Pravila su takva da je učesnicima zabranjeno da ustaju, ali im je dozvoljeno spavanje, čitanje, knjige, hrana i piće. Na svakih osam sati takmičarima je dozvoljeno da odu u toalet, kaže za "Novosti" organizator takmičenja i vlasnik etno-sela Mićo Blagojević.

- Uspeli smo da mit o crnogorskoj lenštini pretvorimo u duhovitu manifestaciju. Iz godine u godinu sve je veći broj takmičara ne samo iz Crne Gore, nego i Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rusije i Ukrajine. Eto, ovde se Rusi i Ukrajinci lepo zabavljaju i druže dok tamo daleko tuku topovi.

Među lenjivcima je Jovan Crnčanin iz Kruševca, koji je i ranije dolazio ovde i učestvovao na takmičenju i već je poznato ime.

- Izdržaću, kaže iz ležećeg stava ovaj Čarapan, poželevši da se ova disciplina, kao sportska, nađe i na nekoj od budućih olimpijada u kojoj bi on predstavljao Srbiju.

- To bi bila sjajna prilika da dođem do nacionalne penzije, doživim da se popnem na čuveni beogradski balkon i da na mojim grudima zablista orden! Toliko sam vremena prespavao po železničkim stanicama još dok sam išao da gledam razne utakmice ili koncerte, pa mi ovo leškarenje deluje i lekovito.

Među lenjivcima ima i devojaka. Pobedi se uveliko nada Ana koja vreme provodi uz čitanje knjiga i telefon.

- Zašto opet jedna dama ne bi oborila rekord kao pre dve godine. Verujem u sebe.

Prezadovoljna sam jer je ovde sve savršeno, kaže ona, dodajući da je za kratko vreme boravka u ovom krajoliku stekla nova prijateljstva i upoznala divne ljude.

Ceo svet čuo za njih

Organizator takmičenja Mićo Blagojević kaže da su na ideju ovakvog takmičenja došli pre 12 godina i to zbog mita da su Crnogorci lenji.

- I to je bilo dovoljno da ceo svet čuje za nas. Danas imamo ovde bivše pobednike poput Dubravke Aleksić, koja je ležala 117 sati, ili Milke Doderović - 52 sata bez ijednog ustajanja ili odlaska u toalet. Ove godine smo uvećali nagradu - poručuje Blagojević.

Bonus video:

01:07

KURIR TV SPECIJAL! Božović: Srbija i Crna Gora ostaju najbolji prijatelji!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.