POSLE SRPSKIH EVAKUISANI I IZVIĐAČI CRNE GORE U JUŽNOJ KOREJI: Oglasio se predsednik saveza, drama se nastavlja
Šatori, Foto: Espreso.co.rs

TAJFUN

POSLE SRPSKIH EVAKUISANI I IZVIĐAČI CRNE GORE U JUŽNOJ KOREJI: Oglasio se predsednik saveza, drama se nastavlja

Iz kontingenta Saveza izviđača Crne Gore, koji od 31. jula u Južnoj Koreji učestvuje na 25. Svetskoj izviđačkoj smotri sa 26 svojih članova, juče su saopštili da će zbog najavljenog tajfuna biti organizovana evakuacija članova iz kampa

Objavljeno:

Predsednik Saveza izviđača Crne Gore, Peko Vukadinović, izjavio je danas da je u toku evakuacija crnogorskih izviđača, a da su svi maloletni članovi već evakuisani i na putu su prema studenskom kampusu "Myongji Un", koji se nalazi u Seulu.

Iz kontingenta Saveza izviđača Crne Gore, koji od 31. jula u Južnoj Koreji učestvuje na 25. Svetskoj izviđačkoj smotri sa 26 svojih članova, juče su saopštili da će zbog najavljenog tajfuna biti organizovana evakuacija članova iz kampa, preneo je podgorički portal CdM.

Vukadinović je rekao da punoletni članovi i vođe, trenutno pakuju kamp i opremu i prema planu večeras će biti evakuisani i priključiće se učesnicima.

"Džembori se nastavlja s aktivnostima u Seulu, a zatvaranje akcije je planiramo na olimpijskom stadionu u Seulu", kazao je Vukadinović.

Podsetimo, prethodno je objavljeno da su zbog nadolazećeg tajfuna evakuisani i izviđači iz Srbije, u okviru izmeštanja gotovo 40.000 tinejdžera iz čitavog sveta koji su došli u kamp.

Bonus video:

00:28

TAJFUN DOKSURI POGODIO SEVER FILIPINA: Evakuisano 12.000 ljudi, vetar duvao 175 kilometara na sat

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.