KRIO ORUŽJE, DROGU I MUNICIJU U STANU! Osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu imao šta da sakrije
Policija, Foto: Profimedia

užas

KRIO ORUŽJE, DROGU I MUNICIJU U STANU! Osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu imao šta da sakrije

Pretres je izvršen prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo danas su, radeći na rasvetljavanju ubistva lica iz Sarajeva čiji su inicijali M.R, ubijenog 12. decembra u Pofalićima, pretresli stan koji koristi osumnjičeni čiji su inicijali A.J. i privremeno oduzeli značajnu količinu droge, te oružja i municije, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Prilikom pretresa stana u Ulici Malta, u opštini Novo Sarajevo, pronađeno je i privremeno oduzeto 10,39 kilograma spida i 4,8 kilograma marihuane, te dve precizne vage za merenje i mašina za vakuumiranje, piše Srpskainfo.

Oduzeto je i šest automatskih puški, pištolj, dva prigušivača, 11 ručnih bombi, jedna rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapisli, dva trotirska metka, četiri ručna bacača raketa (zolje), oko kilogram plastičnog eksploziva, više okvira za vatreno oružje, te oko 600 komada municije različitog kalibra.

Takođe su pronađeni i privremeno oduzeti uređaj za kodiranje ključeva, policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.

Pretres je izvršen prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pod nadzorom Tužilaštva pripadnici policije nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju i dokumentovanju više krivičnih dela za koja je osumnjičeno lice A.J, a koje se nalazi u pritvoru.

Ranije je objavljeno da je Amel Jašarević priznao da je pucao i ubio Mehmeda Ramića.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.