NABAVILI SMO SUZAVCE, POLICIJA GA ZNA! Vesna je doživela HOROR u Svetogorskoj, nameće se pitanje - ko je sledeći?
Razbijeni izlog u Svetogorskoj, Foto: Espreso, Emilija Jovanović

GRAĐANI STRAHUJU ZA SVOJU BEZBEDNOST

NABAVILI SMO SUZAVCE, POLICIJA GA ZNA! Vesna je doživela HOROR u Svetogorskoj, nameće se pitanje - ko je sledeći?

Vesna strahuje i za bezbednost svojih ćerki, ali i celog društva, jer su ovakvi i slični incidenti postali, nažalost, naša realnost

Objavljeno: 16:31h

Na meti beskućnika koji iz čiste obesti razbija izloge našla se prodavnica nakita Vesne Milošević.

Da zlo bude veće još tri izloga u strogom centru grada izlomljena su na identičan način, a kako je Vesna za Espreso ispričala policija je obaveštena o svemu i brzo je reagovala, ali rešenja nema ni na vidiku.

Pitanje se samo nameće - koliko smo i da li smo uopšte bezbedni i ko je od nas sledeća meta?

Izlog
foto: Privatna arhiva

Naime, u ponedeljak oko 21h u Svetogorskoj ulici rabijen je izlog prodavnice nakita.

- Mladić u crvenoj jakni sa crnim rancem prolazio je ulicom i pitao gospođu koja je izlazila iz mog lokala što smrdi razređivač na trotoaru. Rekla sam mu da zaista ne znam i da nismo ništa prosuli, a on je produžio dalje i sve vreme mirisao nešto. Ja sam zaključala lokal iznutra, jer sam pomislila da osoba nije baš kako treba i da mi ne uđe u lokal, jer bio je mrak, već devet sati.Zatim se začuo veliki prasak. Bacio je ogromnu ciglu kroz izlog. Cigla je došla na pola metra od mene, on je počeo da trči, ljudi su se skupili oko mene, jer ipak je ovde prometno, priseća se za Espreso trenutka kada se incident desio Vesna Milošević, dizajner nakita koja dve i po godine prodaje nakit u Svetogorskoj.

Izlog
foto: Privatna arhiva

Policija je, kako Vesna, kaže došla veoma brzo, za desetak minuta. Na sreću, znali su kako mladić izgleda, ali policija nije uspela odmah da ga pronađe.

- U policiji su mi rekli da po opisu znaju ko je i da taj mladić ovde "ordinira". Odnosno, ima više njih koji "ordiniraju" po kraju. Rekli su mi i da ne mogu ništa da preduzmu, da mogu samo da ga uhapse... Ukoliko ga odvedu u pritvor sutra će ga pustiti, u Lazi Lazareviću takođe puštaju sutra... I oni tako malo sutra se smire, pa opet... Država jednostavno nije rešila i nema rešenje za to, kaže Vesna.

Izlog
foto: Privatna arhiva

- Pričinjena mi je materijalna šteta od 250 evra, plus nakit koji je uništen. Uništio mi je dosta nakita. Iz svog džepa sam platila novi izlog, ističe za Espreso zabrinuta Vesna koja dodaje da je većina radnika u ulici nabavila suzavac zbog ugrožene bezbednosti.

Izlog
foto: Privatna arhiva

Vesna strahuje i za bezbednost svojih ćerki, ali i celog društva, jer su ovakvi i slični incidenti postali, nažalost, naša realnost.

Savetovano joj je da podigne privatnu tužbu. Međutim, to nije opcija jer čovek nema nikakav imetak.

Vesna ističe da su iz policije rekli da ima raznih prijava i da se slični incidenti dešavaju godinama unazad.

Samo u proteklih par dana polomljen je izlog prodavnice Srpske pravoslavne crkve, izlog knjižare u Kralja Milana, kao i izlog pomenute prodavnice nakita.

Izlozi
foto: Foto: Instragam/Moj Beograd
1 / 4 Foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.